הבינג הוא לחם סיני מהיר, הוא נצרב על המחבת משני הצדדים, וצורת הקיפול המיוחדת שלו, בשילוב עם ריח משכר של שומשום ובצל ירוק יוצרים מאפה מיוחד ומפתיע בטעם ובריח.
מתכון: תאיר מורדוך
![](https://ristretto.co.il/wp-content/uploads/2023/07/בינג-copy.jpg)
בינג- לחם סיני
בתוספת בצל ירוק ושמן שומשום
חומרים:
לבצק:
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
1 כפית סוכר
½ כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
¾ כוס (180 מ״ל) מים חמים
3 כפות שמן לטיגון
למילוי:
5 גבעולי בצל ירוק פרוסים לעיגולים דקים
מעט מלח
4 כפות שמן לטיגון – בערך כף לכל לחם שטוח
להגשה –
טחינת סויה:
¼ כוס טחינה גולמית
½ ליים סחוט
1/4 כוס מים
קורט צ'ילי יבש
**לערבב הכל, ולהגיש לצד הבינג
רוטב סויה בהיר
שמן שומשום לא מזוכך
אופן ההכנה:
- להכנת הבצק: מערבלים קמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית במשך כמה שניות.
- מוסיפים שמן שומשום ומים ומערבלים כ- 5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק רך וגמיש. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד ל- 30 דקות. לאחר שהבצק נח לשים את הבצק על משטח מקומח כדקה.
- מחלקים ל- 4 כדורים ומכסים במגבת. מרדדים כל כדור לעיגול דק בעובי 2 מ”מ. אם הבצק לא גמיש דיו נותנים לו לנוח כמה דקות נוספות.
- מערבבים את מרכיבי המלית בקערה. מורחים על כל עיגול בצק כף גדושה מהמלית ומשאירים שוליים נקיים בעובי 1 ס”מ. מדביקים את המלית לבצק בטפיחות עדינות.
- מגלגלים כל עיגול בצק לצורת גליל ואת הגליל מגלגלים לשבלול לוחצים עם היד על השבלול ומשטחים אותו לגודל של פיתה
- מחממים מעט שמן במחבת על להבה בינונית ומטגנים כל עיגול בצק כ-3 דקות מכל צד עד שהוא זהוב.
![](https://ristretto.co.il/wp-content/uploads/2021/07/svyh_bhyrh-694x1024.jpg)
![](https://ristretto.co.il/wp-content/uploads/2021/07/shmn_shvmshvm-683x1024.jpg)
דרגת קושי: בינוני
מספר סועדים: 4-5
חומרים:
לבצק:
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
1 כפית סוכר
½ כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
¾ כוס (180 מ״ל) מים חמים
3 כפות שמן לטיגון
למילוי:
5 גבעולי בצל ירוק פרוסים לעיגולים דקים
מעט מלח
4 כפות שמן לטיגון – בערך כף לכל לחם שטוח
להגשה –
טחינת סויה:
¼ כוס טחינה גולמית
½ ליים סחוט
1/4 כוס מים
קורט צ'ילי יבש
**לערבב הכל, ולהגיש לצד הבינג
רוטב סויה בהיר
שמן שומשום לא מזוכך
![](https://ristretto.co.il/wp-content/uploads/2021/07/svyh_bhyrh-694x1024.jpg)
![](https://ristretto.co.il/wp-content/uploads/2021/07/shmn_shvmshvm-683x1024.jpg)
הבינג הוא לחם סיני מהיר, הוא נצרב על המחבת משני הצדדים, וצורת הקיפול המיוחדת שלו, בשילוב עם ריח משכר של שומשום ובצל ירוק יוצרים מאפה מיוחד ומפתיע בטעם ובריח.
מתכון: תאיר מורדוך
![](https://ristretto.co.il/wp-content/uploads/2023/07/בינג-copy.jpg)
לחם סיני
אופן ההכנה:
- להכנת הבצק: מערבלים קמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית במשך כמה שניות.
- מוסיפים שמן שומשום ומים ומערבלים כ- 5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק רך וגמיש. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד ל- 30 דקות. לאחר שהבצק נח לשים את הבצק על משטח מקומח כדקה.
- מחלקים ל- 4 כדורים ומכסים במגבת. מרדדים כל כדור לעיגול דק בעובי 2 מ”מ. אם הבצק לא גמיש דיו נותנים לו לנוח כמה דקות נוספות.
- מערבבים את מרכיבי המלית בקערה. מורחים על כל עיגול בצק כף גדושה מהמלית ומשאירים שוליים נקיים בעובי 1 ס”מ. מדביקים את המלית לבצק בטפיחות עדינות.
- מגלגלים כל עיגול בצק לצורת גליל ואת הגליל מגלגלים לשבלול לוחצים עם היד על השבלול ומשטחים אותו לגודל של פיתה
- מחממים מעט שמן במחבת על להבה בינונית ומטגנים כל עיגול בצק כ-3 דקות מכל צד עד שהוא זהוב.