שוקולד הינו אחד הטעמים האהובים בעולם. לכל שף קונדיטור יש את הטעמים האהובים עליו והקפדה על שימוש בחומרי גלם איכותיים הינו מפתח להצלחה בכל מטבח. פולים איכותיים, מתכונים מסורתיים ושיטות הכנה ארטיזנליות הופכים את וייס לבחירה הטובה ביותר למטבח המקצועי. שוקולד וייס מציע מגוון רחב של שוקולדים ומחיות פארלינה למטבח המקצועי.
ההיסטוריה של חברת וייס
חברת וייס הצרפתית הוקמה בשנת 1882 על ידי יוג’ין וייס והתמקמה בסיינט אטיין שבצרפת. המפעל הינו גאוותם של כל תושבי האזור וחובבי שוקולד מגיעים במיוחד לחנות המפעל הקסומה ששוכנת בלב העיר. וייס הינו אחד ממותגי הדגל בתחום השוקולד הצרפתי. לראיה, בשנת 2013 נרכש המותג ע”י קבוצת Bongrain שהינו הבעלים של מותג Velrhona המפורסם.
מסורת לצד חדשנות
בחברת וייס מקפידים מצד אחד על מסורת ועבודה ארטיזנלית ומצד שני משקיעים מאמצים רבים בחדשנות ופיתוח מוצרים. החברה הייתה הראשונה לייצר שוקולד מריר 72% שהיה בשנת 1985 השוקולד בעל אחוז הקקאו הגבוהה ביותר שהיה קיים בשוק. השנה השיקו ב וייס שוקולד לבן חדש, 34% בעל צבע בהיר במיוחד וטעמי חלב מובהקים.
בחירת הפולים הינה תחום בו וייס משקיעה מאמצים רבים. החברה מייבאת פולי קקאו מונצואלה, מדגסקר, אקוואדור וויאטנאם. הפולים מטופלים במפעל בטכניקת קלייה אשר משמרת את הטעם הייחודי של כל פול קקאו. כל סוג נקלה בנפרד ורק לאחר הקלייה מערבבים בין הסוגים ליצירת מגוון רחב של שוקולדים.
חברת וייס ידועה במחיות הפארלינה. לשם כך נבחרים אגוזי הלוז הטובים ביותר באיטליה והשקדים האיכותיים ביותר מספרד. תהליך ייצור הפארלינה במפעל נעשה על פי שיטה עתיקה ומסורתית ובעבודת יד. תשומת לב רבה ניתנת לתהליך הקרמליזציה והקלייה אשר משמר את הארומה הטבעית של האגוז, ומעניק לתוצר הסופי את טעמו הייחודי. וייס מייצרים מחיות פרלין בשלוש טקסטורות שונות, מהחלקה ביותר לקראנצ’ית וגסה.
למה בחרנו במוצרי שוקולד וייס?
אחד ממוצרי הדגל של וייס הינו שוקולד המיוצר רק מפולי קקאו שמגיעים מויטנאם שנקרא LICHU, שוקולד זה מאופיין בטעם ייחודי מאוד ומיד ניתן לזהות שהוא שונה. זהו אגב, השוקולד האהוב עלינו כאן ברסטרטו!
חברת רסטרטו בחרה לעבוד עם שוקולד וייס מתוך אמונה שמותג זה מביא איתו איכויות וטעמים מהטובים ביותר שיש היום לשוק העולמי להציע ואת התמורה הטובה ביותר למחיר.
*התמונות של המפעל הן מתוך כתבה מהבלוג שרון היינריך על ביקור במפעל וייס.