סלט רענן ומלא בטעמים. הטעם העשיר מבוסס על רוטב דגים, סוכר, שום ולימון. המפתח להצלחה טמון בלישה/כתישה של רצועות הפפאיה עד שהן רכות וספוגות רוטב. מומלץ להגיש כמנה ראשונה.
סלט פפאיה
סלט תאילנדי קלאסי. מלא בטעמים.
חומרים:
1 פפאיה ירוקה בגודל בינוני
15 עגבניות שרי חצויות
1 כוס לוביה חתוכה או שעועית ירוקה
לרוטב:
3 שיני שום כתושות
1 כף סוכר דקלים מגורד או סוכר חום כהה
2 כפות מיץ ליים /לימון
¼ כוס רוטב דגים Blue Elephant
2 כפות בוטנים קצוצים
½ פלפל צ׳ילי אדום פרוס דק
רוטב דגים
אופן ההכנה:
1. קולפים את הפפאיה הירוקה. חותכים לרצועות דקות מאוד בעזרת קולפן רצועות.
2. להכנת הרוטב- בקערה קטנה מערבבים שום כתוש, סוכר, מיץ ליים / לימון, רוטב דגים, בוטנים וצ׳ילי עד שהסוכר נמס.
3. בקערה גדולה מערבבים את רצועות הפפאיה עם עגבניות שרי ולוביה.
4. יוצקים את הרוטב לקערה עם הירקות ובעזרת הידיים לשים את הסלט כ 3 דקות עד שהפפאיה מתרככת. טועמים ומתקנים תיבול.
*ניתן להשתמש במכתש ועלי (כמו בתאילנד) במקום ללוש את הסלט בידיים.
דרגת קושי: בינוני
מספר סועדים:
חומרים:
1 פפאיה ירוקה בגודל בינוני
15 עגבניות שרי חצויות
1 כוס לוביה חתוכה או שעועית ירוקה
לרוטב:
3 שיני שום כתושות
1 כף סוכר דקלים מגורד או סוכר חום כהה
2 כפות מיץ ליים /לימון
¼ כוס רוטב דגים Blue Elephant
2 כפות בוטנים קצוצים
½ פלפל צ׳ילי אדום פרוס דק
רוטב דגים
סלט רענן ומלא בטעמים. הטעם העשיר מבוסס על רוטב דגים, סוכר, שום ולימון. המפתח להצלחה טמון בלישה/כתישה של רצועות הפפאיה עד שהן רכות וספוגות רוטב. מומלץ להגיש כמנה ראשונה.
סלט פפאיה
אופן ההכנה:
1. קולפים את הפפאיה הירוקה. חותכים לרצועות דקות מאוד בעזרת קולפן רצועות.
2. להכנת הרוטב- בקערה קטנה מערבבים שום כתוש, סוכר, מיץ ליים / לימון, רוטב דגים, בוטנים וצ׳ילי עד שהסוכר נמס.
3. בקערה גדולה מערבבים את רצועות הפפאיה עם עגבניות שרי ולוביה.
4. יוצקים את הרוטב לקערה עם הירקות ובעזרת הידיים לשים את הסלט כ 3 דקות עד שהפפאיה מתרככת. טועמים ומתקנים תיבול.
*ניתן להשתמש במכתש ועלי (כמו בתאילנד) במקום ללוש את הסלט בידיים.