הכנת פיצה ביתית היא אחת ההנאות הגדולות! שליטה מלאה במרכיבי הבצק, סגנון הפיצה וכמובן התוספות שמעל הופך את חווית ההכנה למשימה שכיף לעשות כל המשפחה.
![](https://ristretto.co.il/wp-content/uploads/2021/10/פיצה72.jpg)
![](https://ristretto.co.il/wp-content/uploads/2021/10/פיצה-למופת72.jpg)
פיצה קלאסית
בצק פריך ואווירי
חומרים:
חומרים להכנת 6 פיצות גדולות או 8 פיצות בינוניות:
1 כף (10 גר') שמרים יבשים
כף גדושה מלח דק
590 מ"ל מים פושרים/קרים
כף שמן זית De Cecco
TIPO 00 קמח פיצה ופוקאצ’ה
(המוצר כשרמוצרים כשרים)
אופן ההכנה:
- ממיסים את השמרים במעט מים. שמים את הקמח בקערת המיקסר ומתחילים לערבל במהירות אטית כ-3 דקות על מנת ‘לפתוח’ אותו.
- מוסיפים את שאר החומרים תוך כדי ערבול – בסדר הבא: מלח , מים בזילוף איטי, שמרים מומסים , ולבסוף את השמן זית.
- ממשיכים ללוש עד שמרקם הבצק הופך אחיד ונעים למגע.
- מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לו לנוח שעה עד שעה וחצי עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מוציאים את הבצק מהקערה, לשים ומחלקים אותו ל 6 חלקים. יוצרים מכל חלק כדור ומניחים על מגש. מכסים במגבת ומתפיחים שעה וחצי בטמפ’ החדר.
- מחממים תנור לחום הגבוה ביותר 240-250 מעלות.
- פותחים כל כדור בעזרת מערוך או באופן ידני, לגודל תבנית האפיה.
- מוסיפים רוטב פיצה של MUTTI ומפזרים גבינת מוצרלה מגורדת וכל תוספת אחרת שתרצו.
- אופים בחום של 250 מעלות עד שהבצק והגבינה מזהיבים.
**ניתן להקפיא את הבצק לאחר ההתפחה. כשרוצים להפשיר פשוט מעבירים מחוץ למקפיא למשך שעה עד להפשרה מלאה.
![](https://ristretto.co.il/wp-content/uploads/2021/07/flour-bag-mockup_pizza.jpg)
דרגת קושי: קל
מספר סועדים: 6-7
חומרים:
חומרים להכנת 6 פיצות גדולות או 8 פיצות בינוניות:
1 כף (10 גר') שמרים יבשים
כף גדושה מלח דק
590 מ"ל מים פושרים/קרים
כף שמן זית De Cecco
TIPO 00 קמח פיצה ופוקאצ’ה
(המוצר כשרמוצרים כשרים)
![](https://ristretto.co.il/wp-content/uploads/2021/07/flour-bag-mockup_pizza.jpg)
הכנת פיצה ביתית היא אחת ההנאות הגדולות! שליטה מלאה במרכיבי הבצק, סגנון הפיצה וכמובן התוספות שמעל הופך את חווית ההכנה למשימה שכיף לעשות כל המשפחה.
![](https://ristretto.co.il/wp-content/uploads/2021/10/פיצה72.jpg)
![](https://ristretto.co.il/wp-content/uploads/2021/10/פיצה-למופת72.jpg)
בצק לפיצה
אופן ההכנה:
- ממיסים את השמרים במעט מים. שמים את הקמח בקערת המיקסר ומתחילים לערבל במהירות אטית כ-3 דקות על מנת ‘לפתוח’ אותו.
- מוסיפים את שאר החומרים תוך כדי ערבול – בסדר הבא: מלח , מים בזילוף איטי, שמרים מומסים , ולבסוף את השמן זית.
- ממשיכים ללוש עד שמרקם הבצק הופך אחיד ונעים למגע.
- מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לו לנוח שעה עד שעה וחצי עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מוציאים את הבצק מהקערה, לשים ומחלקים אותו ל 6 חלקים. יוצרים מכל חלק כדור ומניחים על מגש. מכסים במגבת ומתפיחים שעה וחצי בטמפ’ החדר.
- מחממים תנור לחום הגבוה ביותר 240-250 מעלות.
- פותחים כל כדור בעזרת מערוך או באופן ידני, לגודל תבנית האפיה.
- מוסיפים רוטב פיצה של MUTTI ומפזרים גבינת מוצרלה מגורדת וכל תוספת אחרת שתרצו.
- אופים בחום של 250 מעלות עד שהבצק והגבינה מזהיבים.
**ניתן להקפיא את הבצק לאחר ההתפחה. כשרוצים להפשיר פשוט מעבירים מחוץ למקפיא למשך שעה עד להפשרה מלאה.