סלט פפאיה

סלט תאילנדי קלאסי. מלא בטעמים.

זמן הכנה

15 דקות

זמן בישול

ללא בישול

דרגת קושי

בינוני

סלט רענן ומלא בטעמים. הטעם העשיר מבוסס על רוטב דגים, סוכר, שום ולימון. המפתח להצלחה טמון בלישה/כתישה של רצועות הפפאיה עד שהן רכות וספוגות רוטב. מומלץ להגיש כמנה ראשונה.

סלט פפאיה

סלט תאילנדי קלאסי. מלא בטעמים.

חומרים:

1 פפאיה ירוקה בגודל בינוני
15 עגבניות שרי חצויות
1 כוס לוביה חתוכה או שעועית ירוקה

לרוטב:
3 שיני שום כתושות
1 כף סוכר דקלים מגורד או סוכר חום כהה
2 כפות מיץ ליים /לימון
¼ כוס רוטב דגים Blue Elephant
2 כפות בוטנים קצוצים
½ פלפל צ׳ילי אדום פרוס דק

רוטב דגים

אופן ההכנה:

1. קולפים את הפפאיה הירוקה. חותכים לרצועות דקות מאוד בעזרת קולפן רצועות.
2. להכנת הרוטב- בקערה קטנה מערבבים שום כתוש, סוכר, מיץ ליים / לימון, רוטב דגים, בוטנים וצ׳ילי עד שהסוכר נמס.
3. בקערה גדולה מערבבים את רצועות הפפאיה עם עגבניות שרי ולוביה.
4. יוצקים את הרוטב לקערה עם הירקות ובעזרת הידיים לשים את הסלט כ 3 דקות עד שהפפאיה מתרככת. טועמים ומתקנים תיבול.

*ניתן להשתמש במכתש ועלי (כמו בתאילנד) במקום ללוש את הסלט בידיים.

דרגת קושי: בינוני

מספר סועדים:

חומרים:

1 פפאיה ירוקה בגודל בינוני
15 עגבניות שרי חצויות
1 כוס לוביה חתוכה או שעועית ירוקה

לרוטב:
3 שיני שום כתושות
1 כף סוכר דקלים מגורד או סוכר חום כהה
2 כפות מיץ ליים /לימון
¼ כוס רוטב דגים Blue Elephant
2 כפות בוטנים קצוצים
½ פלפל צ׳ילי אדום פרוס דק

רוטב דגים

סלט רענן ומלא בטעמים. הטעם העשיר מבוסס על רוטב דגים, סוכר, שום ולימון. המפתח להצלחה טמון בלישה/כתישה של רצועות הפפאיה עד שהן רכות וספוגות רוטב. מומלץ להגיש כמנה ראשונה.

סלט פפאיה

אופן ההכנה:

1. קולפים את הפפאיה הירוקה. חותכים לרצועות דקות מאוד בעזרת קולפן רצועות.
2. להכנת הרוטב- בקערה קטנה מערבבים שום כתוש, סוכר, מיץ ליים / לימון, רוטב דגים, בוטנים וצ׳ילי עד שהסוכר נמס.
3. בקערה גדולה מערבבים את רצועות הפפאיה עם עגבניות שרי ולוביה.
4. יוצקים את הרוטב לקערה עם הירקות ובעזרת הידיים לשים את הסלט כ 3 דקות עד שהפפאיה מתרככת. טועמים ומתקנים תיבול.

*ניתן להשתמש במכתש ועלי (כמו בתאילנד) במקום ללוש את הסלט בידיים.

מתכונים נוספים שיעניינו אותך

ארוחת פיקניק מושלמת

קלאסיקה איטלקית

מנת הפיקניק האולטימטיבית

ארוחה מלאה קיצית וקלילה

ברוטב שום ופטריות