הבינג הוא לחם סיני מהיר, הוא נצרב על המחבת משני הצדדים, וצורת הקיפול המיוחדת שלו, בשילוב עם ריח משכר של שומשום ובצל ירוק יוצרים מאפה מיוחד ומפתיע בטעם ובריח.
מתכון: תאיר מורדוך
בינג- לחם סיני
בתוספת בצל ירוק ושמן שומשום
חומרים:
לבצק:
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
1 כפית סוכר
½ כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
¾ כוס (180 מ״ל) מים חמים
3 כפות שמן לטיגון
למילוי:
5 גבעולי בצל ירוק פרוסים לעיגולים דקים
מעט מלח
4 כפות שמן לטיגון – בערך כף לכל לחם שטוח
להגשה –
טחינת סויה:
¼ כוס טחינה גולמית
½ ליים סחוט
1/4 כוס מים
קורט צ'ילי יבש
**לערבב הכל, ולהגיש לצד הבינג
רוטב סויה בהיר
שמן שומשום לא מזוכך
אופן ההכנה:
- להכנת הבצק: מערבלים קמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית במשך כמה שניות.
- מוסיפים שמן שומשום ומים ומערבלים כ- 5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק רך וגמיש. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד ל- 30 דקות. לאחר שהבצק נח לשים את הבצק על משטח מקומח כדקה.
- מחלקים ל- 4 כדורים ומכסים במגבת. מרדדים כל כדור לעיגול דק בעובי 2 מ”מ. אם הבצק לא גמיש דיו נותנים לו לנוח כמה דקות נוספות.
- מערבבים את מרכיבי המלית בקערה. מורחים על כל עיגול בצק כף גדושה מהמלית ומשאירים שוליים נקיים בעובי 1 ס”מ. מדביקים את המלית לבצק בטפיחות עדינות.
- מגלגלים כל עיגול בצק לצורת גליל ואת הגליל מגלגלים לשבלול לוחצים עם היד על השבלול ומשטחים אותו לגודל של פיתה
- מחממים מעט שמן במחבת על להבה בינונית ומטגנים כל עיגול בצק כ-3 דקות מכל צד עד שהוא זהוב.
דרגת קושי: בינוני
מספר סועדים: 4-5
חומרים:
לבצק:
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
1 כפית סוכר
½ כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
¾ כוס (180 מ״ל) מים חמים
3 כפות שמן לטיגון
למילוי:
5 גבעולי בצל ירוק פרוסים לעיגולים דקים
מעט מלח
4 כפות שמן לטיגון – בערך כף לכל לחם שטוח
להגשה –
טחינת סויה:
¼ כוס טחינה גולמית
½ ליים סחוט
1/4 כוס מים
קורט צ'ילי יבש
**לערבב הכל, ולהגיש לצד הבינג
רוטב סויה בהיר
שמן שומשום לא מזוכך
הבינג הוא לחם סיני מהיר, הוא נצרב על המחבת משני הצדדים, וצורת הקיפול המיוחדת שלו, בשילוב עם ריח משכר של שומשום ובצל ירוק יוצרים מאפה מיוחד ומפתיע בטעם ובריח.
מתכון: תאיר מורדוך
לחם סיני
אופן ההכנה:
- להכנת הבצק: מערבלים קמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית במשך כמה שניות.
- מוסיפים שמן שומשום ומים ומערבלים כ- 5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק רך וגמיש. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד ל- 30 דקות. לאחר שהבצק נח לשים את הבצק על משטח מקומח כדקה.
- מחלקים ל- 4 כדורים ומכסים במגבת. מרדדים כל כדור לעיגול דק בעובי 2 מ”מ. אם הבצק לא גמיש דיו נותנים לו לנוח כמה דקות נוספות.
- מערבבים את מרכיבי המלית בקערה. מורחים על כל עיגול בצק כף גדושה מהמלית ומשאירים שוליים נקיים בעובי 1 ס”מ. מדביקים את המלית לבצק בטפיחות עדינות.
- מגלגלים כל עיגול בצק לצורת גליל ואת הגליל מגלגלים לשבלול לוחצים עם היד על השבלול ומשטחים אותו לגודל של פיתה
- מחממים מעט שמן במחבת על להבה בינונית ומטגנים כל עיגול בצק כ-3 דקות מכל צד עד שהוא זהוב.