מנה שהיא חגיגה לעיניים ולחיך! קונכיות פסטה במילוי של גבינות ותרד נאפות ברוטב עגבניות עשיר.
מתאימה במיוחד להכנה כשרוצים לעשות קצת רושם על האורחים.
קונכיות פסטה ממולאות גבינה
חגיגה לעיניים ולחיך!
חומרים:
למילוי
400 גרם גבינת ריקוטה
½ כוס גבינת פרמזן מגורדת
250 גרם תרד חלוט וסחוט
1 ביצה טרופה
½ כפית פלפל שחור
1 כפית שטוחה מלח דק
לרוטב
1 בקבוק (700 מ״ל) מחית עגבניות Mutti Passata
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
1 כפית שטוחה מלח
חופן עלי בזיליקום
½ כוס גבינה קשה מגורדת (קשקבל, פקורינו, מוצרלה)
קונקיליוני
אופן ההכנה:
- מבשלים חצי חבילת פסטה מחצית מהזמן המצוין על החבילה בהרבה מים רותחים ומלח. מסננים, מזלפים מעט שמן זית למניעת הדבקה ומניחים להתקררות.
- מערבבים את חומרי המילוי: גבינת הריקוטה, גבינת הפרמזן, תרד, ביצה, מלח ופלפל שחור.
- בנפרד, מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים לתבנית בינונית או מחבת עמוקה.
- ממלאים כל קונכייה בכף מהמילוי ומניחים בתוך הרוטב. מסדרים את הקונכיות בתבנית בצפיפות ומפזרים עליהן גבינה מגורדת.
- מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום ואופים בתנור 30 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים במשך 10 דקות נוספות עד שהמאפה זהוב.
דרגת קושי: קל
מספר סועדים: 5-6
חומרים:
למילוי
400 גרם גבינת ריקוטה
½ כוס גבינת פרמזן מגורדת
250 גרם תרד חלוט וסחוט
1 ביצה טרופה
½ כפית פלפל שחור
1 כפית שטוחה מלח דק
לרוטב
1 בקבוק (700 מ״ל) מחית עגבניות Mutti Passata
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
1 כפית שטוחה מלח
חופן עלי בזיליקום
½ כוס גבינה קשה מגורדת (קשקבל, פקורינו, מוצרלה)
קונקיליוני
מנה שהיא חגיגה לעיניים ולחיך! קונכיות פסטה במילוי של גבינות ותרד נאפות ברוטב עגבניות עשיר.
מתאימה במיוחד להכנה כשרוצים לעשות קצת רושם על האורחים.
קונכיות פסטה ממולאות
אופן ההכנה:
- מבשלים חצי חבילת פסטה מחצית מהזמן המצוין על החבילה בהרבה מים רותחים ומלח. מסננים, מזלפים מעט שמן זית למניעת הדבקה ומניחים להתקררות.
- מערבבים את חומרי המילוי: גבינת הריקוטה, גבינת הפרמזן, תרד, ביצה, מלח ופלפל שחור.
- בנפרד, מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים לתבנית בינונית או מחבת עמוקה.
- ממלאים כל קונכייה בכף מהמילוי ומניחים בתוך הרוטב. מסדרים את הקונכיות בתבנית בצפיפות ומפזרים עליהן גבינה מגורדת.
- מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום ואופים בתנור 30 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים במשך 10 דקות נוספות עד שהמאפה זהוב.