פטריות פורצ׳יני נחשבות לאחד המזונות הנחשקים בעולם בזכות טעמן העשיר והדומיננטי. נהוג לשלבן בתבשילי קדרה, ריזוטו ורטבים לפסטה. הן נפוצות בעולם בגרסתן המיובשת או הקפואה אך פעמים בשנה- בקיץ ובסתיו ניתן להשיג אותן טריות.
פטריות פורצ׳יני (חזירונים באיטלקית) גדלות ביערות ברחבי אירופה ורוסיה תחת עצי אורן וערמונים. בזכות מערכת אקולוגית מורכבת המתקיימת בין הפטרייה לעצים עד היום לא הצליחו לגדל פטריות פורצ׳יני באופן מסחרי ולכן מחירן גבוה.
ישנם מגוון זנים של פרטיות פור׳ציני אך הזן הנפוץ ביותר באיטליה נקרא boetus edulis. כל זני הפטריות מתאפיינים בכיפה גדולה בצבע חום אדמדם וגזע עבה ובשרני בגוון בהיר. בצעירותה הפורצ׳יני בעלת כיפה עגולה ותחתיה ספוג בגוון בהיר, ככל שהיא מתבגרת הכיפה נפתחת והספוג מקבל גוון ירקרק.
הפטריות בשיא טעמן כשהן צעירות אך בשרניות.
ערכן התזונתי של הפטריות הופך אותן לנחשקות גם מבחינה בריאותית. הן עשירות בחלבון, נחושת, אשלגן אבץ וסוגים שונים של ויטמין B. הן מהוות מקור מצויין לסיבים תזונתיים ובעלת ערכים נמוכים של שומן רווי.
Urbani תמיד היה שם נרדף לאיכות מעולה בתחום הפטריות. מעבר לפטריות הכמהין ומוצרים נלווים שהחברה מייצאת לכל העולם גם פטריות פורצ׳יני המיובשות והקפואות משקפות את השאיפה לשימור האיכות הטבעית של מוצרים מן היער בזכות עיבוד מהיר ואריזות ייחודיות המשמרות את הארומות הטבעיות של הפטרייה.
אנו מביאים לארץ פטריות פורצ׳יני מיובשות באריזות של 500גר׳ /20גר׳ , פטריות פורציני קפואות שלמות או חתוכות לפרוסות, מחית פטריות פורצ׳יני ותערובת פטריות הכוללת שיטאקה, יער, פורצ׳יני, שנטרל. בכל גרסה יש יתרונות שונים אך כולן מוסיפות למנות ארומה עשירה של פטריות וטעם אגוזי עדין.
שילוב של פטריות פורצ׳יני בבישול האיטלקי
למרות שניתן למצוא שימוש בפורצ׳יני במגוון מטבחים ברחבי אירופה למטבח האיטלקי חיבה גדולה לפטרייה בגרסתה הטרייה, הקפואה והמיובשת. מגוון גדול של מנות איטלקיות קלאסיות עושות שימוש בארומה נפלאה של הפטרייה. ריזוטו פטריות, קדרות בשר חורפיות, רטבים לפסטה וכמובן פולנטה עם ראגו פטריות.