פסטינה- פסטה קטנטנה

מתכונים לימי חורף קרים

ימי החורף הקרים מזמנים לנו מגוון מאכלים שונה לחלוטין מימות הקיץ החמים. פסטות קלילות, מפנות את מקומן לתבשילי קדרה. סלטים קרירים מתחלפים במרקים מהבילים. למרות השינויים, הפסטה, על מגוון צורותיה מתאימה את עצמה לכל עונה וכמעט לכל מנה.

סדרת הפסטות הקטנות של De Cecco מתאימה במיוחד לשילוב במאכלי חורף- מרקים, קדרות ותבשילים.

 

ישנן צורות המתאימות כמנות לילדים כגון פסטה Alfabeto בצורה של אותיות ה- ABC או פסטה Stelette בצורת כוכבים קטנטנים. ישנן צורות אשר משתלבות נהדר במרק מינסטרונה קלאסי או מרק עוף וישנן צורות כגון פסטה Riso שמוכרות לנו הישראלים כ ״פתיתים״ אותו מוצר שנולד מתוך העדר אורז והפך להיות נפוץ בכל בית. הצורה דומה אך המרקם והקלילות של הפסטה שונה לחלוטין.

באיטליה, קוראים לפסטות הקטנות- פסטינה והן נפוצות מאוד כמנות ילדים, מוגשות עם חמאה ופרמזן.

הכנו לכם כמה מתכונים אשר עושים שימוש במגוון הפסטות הקטנות שאנו מביאים לארץ.

 

 

מרק מינסטרונה עם קונכיות קטנות Conchiglitte Rigate

חומרים ל 4-6 מנות

3 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

2 גבעולי סלרי חתוכים דק

1 קישוא חתוך לקוביות קטנות

200 גר׳ דלעת חתוכה לקוביות קטנות

1 פחית (400 גרם) עגבניות מקולפות  Mutti Pelati

2 כפות רכז עגבניות Mutti Concentrato

1 כוס עלי קייל חתוכים לרצועות

1 כוס כרוב לבן חתוך לרצועות

1 כף מלח

1 כפית פלפל שחור

250 גר׳ פסטה קונכיות

אופן ההכנה:

מחממים שמן זית בסיר גדול. מוסיפים בצל, גזר וסלרי ומטגנים קלות למשך 5 דקות. מוסיפים קישוא ודלעת ומערבבים.

קוצצים את העגבניות המקולפות ומעבירים לסיר יחד עם המיץ שבפחית. מוסיפים את הרכז ומביאים לרתיחה.

מבשלים למשך חצי שעה. מוסיפים את הקייל והכרוב ומבשלים למשך 10 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל.

מבשלים את הפסטה ע״פ הוראות יצרן עד למרקם אל דנטה, מסננים ומעבירים לכלי. מזליפים מעט שמן זית ומערבבים כדי למנוע הדבקות.

מגישים חם עם 3 כפות פסטה לכל מנה  ומעט עלי בזיליקום טרי.

 

נזיד עגבניות כפרי עם פסטה כוכבים Stellete

חומרים ל 6-8 מנות

3 כפות שמן זית

2 גזרים גודל בינוני

2 מקלות סלרי

1 בצל

2 שיני שום

2 כוסות תערובת של שעועית וחומוס מבושלים

2 פחיות (400 גרם) עגבניות שרי של Mutti

1 כף רכז עגבניות Mutti Concentrato

1 כוס מים/ציר מרק

1 כף שטוחה פפריקה מתוקה

½ כפית פפריקה מעושנת

להגשה:

פסטה קטנה למרק

פטרוזיליה קצוצה

אפשר גם פרמזן מגורד

אופן ההכנה:

במעבד מזון, טוחנים גזר, סלרי, בצל ושום למרקם גס.

מחממים שמן זית במחבת עמוקה ורחבה (סוטאז׳)  ומטגנים את תערובת הירקות הקצוצים למשך 5 דקות. מוסיפים את השעועית והחומוס ומערבבים.

מוסיפים את העגבניות שרי, הרכז והמים או ציר. מערבבים  ומביאים לרתיחה. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל.

מנמיכים את האש ומבשלים משך שעה לפחות אפשר גם שעתיים להעמקת הטעמים.

לפני ההגשה, מבשלים את הפסטה ע״פ הוראות יצרן ומסננים. מזליפים מעט שמן זית ומערבבים כדי שלא תדבק.

להגשת המנה: מניחים 2-3 כפות פסטה בצלחת ומעל יוצקים את הנזיד. מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.

*מומלץ לא להוסיף את כל הפסטה לסיר הנזיד כדי שלא תספוג יותר מידי נוזלים ותהיה סמרטוטית.

 

פסטה Alfabeto עם חמאה, חלב, פלפל שחור ופרמזן. או במרק עוף קלאסי.