מפעל העוגיות פאן-דוקלה החל את דרכו בחדרו האחורי של בית קפה-תאטרון בעיר אטרי, שם הכינה אימו של מייסד החברה פסקואלה ד’אמריו עוגות שלאחר מכן נאפו בתנור המרכזי בעיר ונמכרו בבית הקפה.
כשהביקוש עלה, התרחב המפעל כשהגאווה המקומית הגדולה היא שמירה על מתכונים עתיקים מן המאה ה-14 והקפדה על חומרי גלם איכותיים במיוחד.
גישת העבודה המנחה את החברה היא שמירה על פשטות בכל הנוגע להשקעה בעיצוב ונראות, אך אי התפשרות גורפת בכל מה שקשור לאיכותם של חומרי הגלם.