הכנת רוטב פסטו בבית פשוטה ומהירה והטעם לא משתווה למוצר תעשייתי. פסטה ברוטב פסטו הינה עזת צבע וטעם. שילוב נהדר של טעמי בזיליקום, גבינת פרמזן וצנוברים הם קלאסיקה מאזור ג׳נובה באיטליה. מוזמנים לשבור את הכללים ולשחק עם סוגי גבינות, אגוזים ואפילו עלים ירוקים כדי ליצור לעצמכם את הפסטו המושלם רק שמרו על יחסי הכמויות במתכון.
פסטה פסטו
על בסיס בזיליקום צנוברים ופרמזן
חומרים:
60 גרם צנוברים
100 גרם עלי בזיליקום שטופים ויבשים (בערך כוס וחצי)
25 גרם גבינת פרמזן
1 שן שום בינונית
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כוס ממי הבישול
להגשה:
גבינת פרמז'ן מגוררת
60 גרם צנוברים
100 גרם עלי בזיליקום שטופים ויבשים (בערך כוס וחצי)
25 גרם גבינת פרמזן
1 שן שום בינונית
1 כפית שטוחה מלח
100 מ״ל שמן זית
לפסטה
500 גרם פסטה פטוצ׳יני
½ כוס מי בישול של הפסטה
להגשה: גבינת פרמזן מגורדת
אופן ההכנה:
- להכנת הפסטו: שוטפים את עלי הבזיליקום ומסירים את הגבעולים. מייבשים במייבש חסה או על נייר סופג.
- מכניסים את כל המרכיבים למעט השמן למעבד מזון וטוחנים. לאחר 30 שניות, תוך כדי עבודת המעבד המזון מזלפים פנימה שמן זית עד לקבלת מרקם חלק.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה עד למרקם אל דנטה. לקראת סוף הבישול, שומרים בצד ½ כוס ממי הבישול.
- במחבת גדולה, מוסיפים 5-6 כפות פסטו ומי הבישול של הפסטה, מערבבים ומביאים לרתיחה. (את יתרת הפסטו שומרים בצנצנת במקרר כשבוע)
- מעבירים את הפסטה למחבת עם הרוטב ומקפלים יחד עד שהרוטב עוטף את הפסטה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מגישים עם גבינת פרמזן מגורדת.
דרגת קושי: קל
מספר סועדים: 4-5
חומרים:
60 גרם צנוברים
100 גרם עלי בזיליקום שטופים ויבשים (בערך כוס וחצי)
25 גרם גבינת פרמזן
1 שן שום בינונית
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כוס ממי הבישול
להגשה:
גבינת פרמז'ן מגוררת
60 גרם צנוברים
100 גרם עלי בזיליקום שטופים ויבשים (בערך כוס וחצי)
25 גרם גבינת פרמזן
1 שן שום בינונית
1 כפית שטוחה מלח
100 מ״ל שמן זית
לפסטה
500 גרם פסטה פטוצ׳יני
½ כוס מי בישול של הפסטה
להגשה: גבינת פרמזן מגורדת
הכנת רוטב פסטו בבית פשוטה ומהירה והטעם לא משתווה למוצר תעשייתי. פסטה ברוטב פסטו הינה עזת צבע וטעם. שילוב נהדר של טעמי בזיליקום, גבינת פרמזן וצנוברים הם קלאסיקה מאזור ג׳נובה באיטליה. מוזמנים לשבור את הכללים ולשחק עם סוגי גבינות, אגוזים ואפילו עלים ירוקים כדי ליצור לעצמכם את הפסטו המושלם רק שמרו על יחסי הכמויות במתכון.
פסטה פסטו
אופן ההכנה:
- להכנת הפסטו: שוטפים את עלי הבזיליקום ומסירים את הגבעולים. מייבשים במייבש חסה או על נייר סופג.
- מכניסים את כל המרכיבים למעט השמן למעבד מזון וטוחנים. לאחר 30 שניות, תוך כדי עבודת המעבד המזון מזלפים פנימה שמן זית עד לקבלת מרקם חלק.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה עד למרקם אל דנטה. לקראת סוף הבישול, שומרים בצד ½ כוס ממי הבישול.
- במחבת גדולה, מוסיפים 5-6 כפות פסטו ומי הבישול של הפסטה, מערבבים ומביאים לרתיחה. (את יתרת הפסטו שומרים בצנצנת במקרר כשבוע)
- מעבירים את הפסטה למחבת עם הרוטב ומקפלים יחד עד שהרוטב עוטף את הפסטה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מגישים עם גבינת פרמזן מגורדת.