Agromonte בסיציליה

מסורת סיצילאנית בבקבוק

 

חודשי הקיץ הינם חודשי העגבניות באיטליה. מחודש יולי ועד ספטמבר העגבניות בשיאן. כמעט בכל בית באיטליה היה נהוג להכין כמות גדולה של שימורי עגבניות לשימוש בכל ימות השנה. לאחר ההכנה עברו עשרות צנצנות אדומות אל המרתף הקריר כדי שישמשו את המשפחה במהלך חודשי החורף. החיים המודרניים דחקו את המנהג הזה מהתרבות האיטלקית אך הצורך בשימורי עגבניות באיכות גבוהה ובטעם של בית נשאר.

 

 

חברת  Agromonte, הוקמה בשנות ה 70, חברה צעירה במונחים איטלקיים. היא ממוקמת בסיציליה ומתמחה בייצור מוצרים מעגבניות שרי בלבד (הזרעים הינם מתוצרת ישראל!). החממות של Agromonte פרוסות לאורך חופה הדרומי של סיציליה. שילוב בין השמש הסיצליאנית, ידע ומיומנות בגידול ושימור עגבניות מאפשר לחברה לייצר סדרה של מוצרים באיכות יוצאת דופן אשר מצליחים לחבר בין המסורת והעידן המודרני.

כל רטבי העגבניות מיוצרים בחודשי הקיץ בלבד כאשר העגבניות בשיאן ולכן גודל החברה משתנה לפי עונות השנה. בחודשי הקיץ, כאשר ישנה פעילות אינטנסיבית החברה מונה כ 150 איש שאחראים על תהליכי בקרת איכות ותהליכי הייצור. בחודשי החורף, גודל החברה מצטמצם ל 25 איש בלבד.

 

 

החיבור של החברה לתרבות ולמסורת הקולינרית של סיציליה הובילה אותה לפיתוח מוצרים אשר מצליחים לחבר בין מתכוני “סבתא” לבין ייצור מסחרי. ב Agromonte מאמינים שאיכות מוצרים הוא המפתח להצלחה ולכן משקיעים את מירב המאמצים שלהם בבחירת חומרי גלם, פיתוח מתכונים וטכנולוגיות ייצור מתוחכמים עבור מתכונים פשוטים וקלאסיים.  

 

מוצר הדגל של החברה הינו רוטב עגבניות שרי מוכן לאכילה, הוא נארז בבקבוק דמוי בקבוקי בירה כדי לשקף את החיבור של Agromonte לתהליכי הייצור המסורתיים של הכנת רטבים ביתית.