חברת Ponti האיטלקית הוקמה בשנת 1867 ע״י ג׳ובאני פונטי במטרה לייצר יינות וחומצים.
במהלך השנים החברה גדלה והתפתחה עם כל דור צעיר שהתווסף לניהול החברה.
בשנת 1939 החלו ב Ponti לייצר ירקות מוחמצים במגוון טעמים ומשם הדרך הייתה קצרה לפיתוח מוצרי אנטיפסטי וארטישוקים שידועים באיכותם בכל העולם. היום, ג׳אקומו ponti (דור חמישי) מנהל את אחת החברות הגדולות ביותר באיטליה והמובילה בתחום ייצור חומצים וירקות משומרים.
החברה ממשיכה להרחיב את מגוון המוצרים שלה ורק לאחרונה השיקו את החומץ הבלסמי החדש HD שמתאפיין בסמיכות גבוהה וחמיצות מעודנת.
למרות גודל החברה (ארבעה מפעלים ברחבי איטליה) האני המאמין שלה נשאר זהה כבר 150 שנה- חיבור לחומרי הגלם הטובים ביותר, מתכונים מסורתיים, תהליכי ייצור מודרניים וחדשנות.
היום Ponti מדורגת מקום ראשון בתחום החומצים באיטליה. היא אחראית על מעל 60% מהשוק האיטלקי בתחום חומץ בן יין, חומץ תפוחים וחומץ בלסמי. סדרת פפרליזיה – אנטיפסטי איטלקי היא הסדרה הנמכרת ביותר בתחום הירקות המוחמצים באיטליה והארטישוקים של Ponti הפכו למוצר חובה בכל מסעדה איטלקית.
כשהתחלנו לעבוד עם חברת Ponti הבאנו רק את סדרת החומצים שלהם אך עם השנים חל ביקוש הולך וגובר לארטישוקים ומוצרי האנטיפסטי של החברה. בחמש השנים האחרונות השוק הישראלי התאהב בארטישוקים האיטלקיים והם הפכו לחומר גלם המככב במסעדות ישראליות רבות.
הירקות המוחמצים של Ponti מככבים בפלטת האנטיפסטי – ארטישוקים, צלפים, קורנישונים, עגבניות שמש, בצלצלים ופלפלים. את כולם מומלץ לאכול ״ישר מהצנצנת״ בזכות איכותם הגבוהה.
בנוסף Ponti השיקו לפני מספר שנים סדרת מוצרים שנקראת Zero. שיטת שימור שאינה כוללת שימוש בשומנים אלא מבוססת על מתכון ייחודי של חומץ בלבד ובכך גם משמר טוב יותר את טעמם של הירקות וגם דל בקלוריות!