במשך שנים אנו ברסטרטו מספקים ללקוחותינו את חומרי הגלם הטובים ביותר להכנת פיצות איטלקיות, מהקמח של Pivetti ועד הטאבון של חברת MAM Forni. המרכיב החסר היה תמיד הגבינה ולאחרונה הצלחנו למצוא סדרת גבינות איכותית המתאימה במיוחד לשוק המקומי.
מהי מוצרלה פיור די לאטה?
גבינת מוצרלה מוכרת בעולם כגבינה בעלת מרקם חוטי, נמסות גבוהה וטעם חלבי עדין. היא נמכרת טרייה במי מלח בגדלים וצורות שונות. האיטלקים מבדילים בין גבינת מוצרלה שהוכנה מחלב בופאלו לגבינת מוצרלה פיור די לאטה שמכינים באותה השיטה עם חלב פרה.
הכנת גבינת פיור די לאטה מצריכה ארבעה מרכיבים בלבד- חלב פרה, מלח, מתסיס לקטי ורנט (אנזים גיבון).
הטקסטורה המאפיינת את הגבינה מתקבלת בזכות תהליך של מתיחה, המסה ולישה של הגבינה בידיים ( או בעזרת כפות עץ).
אגדה מספרת כי גבינת המוצרלה הראשונה נוצרה במפעל קטן בדרום איטליה, כאשר גבינה טרייה נפלה לתוך כד עם מים רותחים – וכך גילו את היכולת האלסטית של הגבן.
הגבן האיטלקי מתייחס לתהליך הכנת מוצרלה בדומה לאופה אשר לש את הבצק להכנת הלחם. הגבינה מוכנה כאשר היא מבריקה, חלקה ובעלת מרקם של חוטים עדינים.
לאחר ההכנה ניתן לשמר את הגבינה הטרייה למשך מספר ימים במי מלח או לייבש אותה ואז היא נשמרת מספר שבועות, תלוי ברמת היובש.
חברת latteria Sorrentina מתמחה בייצור גבינות איטלקיות מסורתיות בטכנולוגיות מודרניות.
הידע והאהבה לגבינה עובר במשפחה כבר יותר מ 5 עשורים. הטכנולוגיה מתפתחת, המכשור משתנה אך המסורת רבת השנים בייצור גבינות הוא מה שמייחד ומוביל את החברה.
בזכות שיטת הקפאה המהירה הגבינה שומרת על טעמה הטרי והטקסטורה הייחודית ללא תוספת אחוזי לחות.
לאחר מבדקי טעימה שערכנו אנו יכולים לומר שהגבינות של Latteria Sorrentina מתאפיינות במספר תכונות המבדילות אותן מהמוצרלה המוכרת:
- טעם- טעמן של הגבינות עמוק וחלבי ללא טעמי לוואי.
- צבע- גוון הגבינה מעט צהבהב יותר.
- נמסות- הגבינה נמסה בצורה אחידה ואינה נשרפת.
- מתיחות- לאחר ההמסה הגבינה נמתחת ואינה נפרדת מהבצק.
- אחסון- בעלת חיי מדף ארוכים.
סוגי מוצרלה פיור די לאטה
המוצרלה של Latteria sorrentina מגיעה בשלוש צורות שונות.
כדורים: גבינה זו מגיעה במארז של שני כדורים במשקל 300 גר׳ כל אחד בתוך מי מלח. מתאימה גם לפיצה וגם לסלטים.
מגורדת: הגבינה מגיעה מגורדת באריזות של 1.5 ק״ג ומיועדת לשימוש בפיצות ואפייה.
בלוק: גבינה טרייה ארוזה כבלוק בעלת אחוזי לחות נמוכים יותר ביחס לכדורים. מתאימה לחיתוך לפרוסות, קוביות או גירוד.
במסעדת מגזינו עברו לעבוד עם כדורי המוצרלה פיור די לאטה במנות הפיצה. יובל נוגרטן מנהל המסעדה אומר ״מבחינתי לפיור די לאטה של סורנטינה יש שלושה יתרונות ברורים: טעם עמוק וחלבי, נמסות טובה ע״ג הפיצה ומתיחות נהדרת״
סוכני המכירות שלנו עומדים לשירותכם וישמחו לבצע טעימות והדרכה על הגבינות חדשות.