מתכון משפחתי מנצח! מנה שנולדה דווקא בניו יורק על ידי מהגרים איטלקים. המתכון שלנו מהיר וקל להכנה, הכל נעשה בסיר אחד עם מינימום עבודה ומקסימום טעם. צורת הפסטה- רדיאטורי, קצרה ומסולסלת מתאימה למנות עם הרבה רוטב.
רדיאטורי כדורי בשר
Meatball pasta
חומרים:
500 גרם פסטה לה מוליזנה מסוג רדיאטורי
לקציצות
500 גרם בקר טחון
1 בצל
2 שיני שום
1 קישוא קטן
1 גזר קטן
1 כפית מלח דק
½ כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כף רסק Mutti
1 ביצה
½ כוס פירורי לחם
¼ כוס שמן זית לטיגון
לרוטב
1 בקבוק Mutti Passata
1 כפית מלח
½ כפית אורגנו יבש
רדיאטורי LM
אופן ההכנה:
- במעבד מזון טוחנים יחד- בצל, שום, קישוא וגזר עד לקבלת מחית עדינה. סוחטים היטב את הנוזלים מהירקות ומעבירים לקערה. מוסיפים את הבשר, הביצה, הרסק והתבלינים. לשים כ- 2 דקות עד לקבלת מסה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
- לאחר הקירור יוצרים מהתערובת כדורים קטנים (הגודל תלוי בכם). מחממים את שמן הזית במחבת (טפלון) עמוקה וגדולה, ומניחים בשכבה אחת את כל הקציצות (אם אין מקום, מטגנים בשתי נגלות). צורבים מכל הכיוונים כמה דקות, עד שהן משנות את צבען. הן רק צריכות לקבל גון שחום, לא להתבשל לגמרי.
- יוצקים מחית עגבניות על הקציצות הצרובות במחבת ומתבלים במלח ואורגנו. מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת ומבשלים כ-20 דקות.
- מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. כשהפסטה מוכנה מעבירים לסיר עם הקציצות, מערבבים בתנועות קיפול עדינות ומבשלים עם הרוטב כ-5 דקות נוספות עד שהפסטה והרוטב התאחדו.
דרגת קושי: בינוני
מספר סועדים: 4-5
חומרים:
500 גרם פסטה לה מוליזנה מסוג רדיאטורי
לקציצות
500 גרם בקר טחון
1 בצל
2 שיני שום
1 קישוא קטן
1 גזר קטן
1 כפית מלח דק
½ כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כף רסק Mutti
1 ביצה
½ כוס פירורי לחם
¼ כוס שמן זית לטיגון
לרוטב
1 בקבוק Mutti Passata
1 כפית מלח
½ כפית אורגנו יבש
רדיאטורי LM
מתכון משפחתי מנצח! מנה שנולדה דווקא בניו יורק על ידי מהגרים איטלקים. המתכון שלנו מהיר וקל להכנה, הכל נעשה בסיר אחד עם מינימום עבודה ומקסימום טעם. צורת הפסטה- רדיאטורי, קצרה ומסולסלת מתאימה למנות עם הרבה רוטב.
אופן ההכנה:
- במעבד מזון טוחנים יחד- בצל, שום, קישוא וגזר עד לקבלת מחית עדינה. סוחטים היטב את הנוזלים מהירקות ומעבירים לקערה. מוסיפים את הבשר, הביצה, הרסק והתבלינים. לשים כ- 2 דקות עד לקבלת מסה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
- לאחר הקירור יוצרים מהתערובת כדורים קטנים (הגודל תלוי בכם). מחממים את שמן הזית במחבת (טפלון) עמוקה וגדולה, ומניחים בשכבה אחת את כל הקציצות (אם אין מקום, מטגנים בשתי נגלות). צורבים מכל הכיוונים כמה דקות, עד שהן משנות את צבען. הן רק צריכות לקבל גון שחום, לא להתבשל לגמרי.
- יוצקים מחית עגבניות על הקציצות הצרובות במחבת ומתבלים במלח ואורגנו. מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת ומבשלים כ-20 דקות.
- מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. כשהפסטה מוכנה מעבירים לסיר עם הקציצות, מערבבים בתנועות קיפול עדינות ומבשלים עם הרוטב כ-5 דקות נוספות עד שהפסטה והרוטב התאחדו.