בזכות תהליך האידוי קציצות אלו עסיסיות במיוחד ומתקבלות בצבע לבן שמזכיר עננים!
רוטב הקוקוס בטעמי לימון וג’ינג’ר מוסיף מימד נוסף למנה. מומלץ להגשה עם אורז יסמין.
קציצות עננים
קציצות עוף אווריריות בטעמים מפתיעים
חומרים:
לקציצות
500 גרם חזה עוף טחון
1 כפית שום כתוש
1 כפית ג'ינג'ר כתוש
⅓ כוס בצל ירוק קצוץ דק
⅓ כוס כוסברה קצוצה
1 כף סויה בהירה lee Kum Kee
1 ביצה
½ כוס פירורי לחם
לרוטב
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן צמחי
3 שיני שום פרוסות
1 כפית ג'ינג'ר כתוש
2 כפות מיץ לימון
גרידה מלימון אחד
⅓ כוס בצל ירוק קצוץ
3 כפות סויה בהירה lee Kum Kee
קורט צ׳ילי יבש
מעט עלי כוסברה להגשה
קרם קוקוס 17%-19%
אורז יסמין
אופן ההכנה:
- להכנת הקציצות: מערבבים את כל החומרים למסה אחידה. היא תהיה מעט דביקה (לא להיבהל). מעבירים לקירור למשך שעה לפחות.
- מרטיבים מעט את הידיים במים, ויוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג.
- מרתיחים סיר עם מים, ומניחים על הסיר את סלסלת האידוי. מניחים בסלסלה כמה עלי חסה או ריבועי נייר אפייה קטנים המונעים הדבקות.
מסדרים את הקציצות בשכבה אחידה ומאדים כ-10 דקות עד שהן יציבות למגע. - להכנת הרוטב: במחבת עמוקה (סוטאז׳) מחממים את השמן ומטגנים את הבצל 2-3 דקות עד לשקיפות.
- מוסיפים את השום והג׳ינג׳ר ומטגנים קלות. יוצקים פנימה את קרם הקוקוס ומבשלים כ-10 דקות על אש בינונית.
- מתבלים את הרוטב בסויה, מיץ לימון וגרידת לימון. טועמים ומתקנים טעמים. מוסיפים בצל ירוק וצ׳ילי יבש.
- מעבירים את הקציצות המאודות לרוטב, מבשלים כ-5 דקות ומגישים עם מעט עלי כוסברה.
דרגת קושי: בינוני
מספר סועדים: 4
חומרים:
לקציצות
500 גרם חזה עוף טחון
1 כפית שום כתוש
1 כפית ג'ינג'ר כתוש
⅓ כוס בצל ירוק קצוץ דק
⅓ כוס כוסברה קצוצה
1 כף סויה בהירה lee Kum Kee
1 ביצה
½ כוס פירורי לחם
לרוטב
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן צמחי
3 שיני שום פרוסות
1 כפית ג'ינג'ר כתוש
2 כפות מיץ לימון
גרידה מלימון אחד
⅓ כוס בצל ירוק קצוץ
3 כפות סויה בהירה lee Kum Kee
קורט צ׳ילי יבש
מעט עלי כוסברה להגשה
קרם קוקוס 17%-19%
אורז יסמין
בזכות תהליך האידוי קציצות אלו עסיסיות במיוחד ומתקבלות בצבע לבן שמזכיר עננים!
רוטב הקוקוס בטעמי לימון וג’ינג’ר מוסיף מימד נוסף למנה. מומלץ להגשה עם אורז יסמין.
קציצות עננים
אופן ההכנה:
- להכנת הקציצות: מערבבים את כל החומרים למסה אחידה. היא תהיה מעט דביקה (לא להיבהל). מעבירים לקירור למשך שעה לפחות.
- מרטיבים מעט את הידיים במים, ויוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג.
- מרתיחים סיר עם מים, ומניחים על הסיר את סלסלת האידוי. מניחים בסלסלה כמה עלי חסה או ריבועי נייר אפייה קטנים המונעים הדבקות.
מסדרים את הקציצות בשכבה אחידה ומאדים כ-10 דקות עד שהן יציבות למגע. - להכנת הרוטב: במחבת עמוקה (סוטאז׳) מחממים את השמן ומטגנים את הבצל 2-3 דקות עד לשקיפות.
- מוסיפים את השום והג׳ינג׳ר ומטגנים קלות. יוצקים פנימה את קרם הקוקוס ומבשלים כ-10 דקות על אש בינונית.
- מתבלים את הרוטב בסויה, מיץ לימון וגרידת לימון. טועמים ומתקנים טעמים. מוסיפים בצל ירוק וצ׳ילי יבש.
- מעבירים את הקציצות המאודות לרוטב, מבשלים כ-5 דקות ומגישים עם מעט עלי כוסברה.