אחת המנות הכי ויראליות ברשתות החברתיות שהיו לרוטב פסטה ובצדק!! עגבניות שרי מתקתקות נצלות בתנור יחד עם גבינת פטה, אנחנו הוספנו גם בצלים וזיתים שחורים שהם השילוב האולטימטיבי בין איטליה ליוון!
פסטה עגבניות שרי ופטה
יוון ואיטליה נפגשות בתנור
חומרים:
700 גרם עגבניות שרי שלמות
4-5 שיני שום עם הקליפה
200 גרם גבינת פטה (20% שומן לפחות)
1 בצל סגול חתוך לשמיניות
½ כוס זיתי קלמטה מגולענים
1 כפית מלח אטלנטי
1 כפית אורגנו מיובש
להגשה: חופן עלי בזיליקום
פנה ריגאטה LM
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- בתבנית תנור מסדרים את עגבניות השרי, שום, בצלים וזיתים בשכבה אחת. מפנים מעט מקום ומניחים את ריבוע הגבינה בשלמותו במרכז.
- מזלפים על כל התבנית שמן זית, מפזרים מלח גס ואורגנו. צולים בתנור למשך 45 דקות עד שהעגבניות משחימות.
- כ-10 דקות לפני תום הצלייה בתנור, מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה.
- מוציאים את התבנית מהתנור, בעזרת מזלג מועכים את העגבניות וגבינת הפטה ומערבבים קלות. מוסיפים את הפסטה המבושלת לתבנית ומערבבים היטב עד שהרוטב עוטף את הפסטה. מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים.
דרגת קושי: קל
מספר סועדים: 4-5
חומרים:
700 גרם עגבניות שרי שלמות
4-5 שיני שום עם הקליפה
200 גרם גבינת פטה (20% שומן לפחות)
1 בצל סגול חתוך לשמיניות
½ כוס זיתי קלמטה מגולענים
1 כפית מלח אטלנטי
1 כפית אורגנו מיובש
להגשה: חופן עלי בזיליקום
פנה ריגאטה LM
אחת המנות הכי ויראליות ברשתות החברתיות שהיו לרוטב פסטה ובצדק!! עגבניות שרי מתקתקות נצלות בתנור יחד עם גבינת פטה, אנחנו הוספנו גם בצלים וזיתים שחורים שהם השילוב האולטימטיבי בין איטליה ליוון!
רוטב עגבניות ופטה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- בתבנית תנור מסדרים את עגבניות השרי, שום, בצלים וזיתים בשכבה אחת. מפנים מעט מקום ומניחים את ריבוע הגבינה בשלמותו במרכז.
- מזלפים על כל התבנית שמן זית, מפזרים מלח גס ואורגנו. צולים בתנור למשך 45 דקות עד שהעגבניות משחימות.
- כ-10 דקות לפני תום הצלייה בתנור, מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה.
- מוציאים את התבנית מהתנור, בעזרת מזלג מועכים את העגבניות וגבינת הפטה ומערבבים קלות. מוסיפים את הפסטה המבושלת לתבנית ומערבבים היטב עד שהרוטב עוטף את הפסטה. מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים.