הכנת ריזוטו אינה משימה מסובכת אך היא דורשת סבלנות ותשומת לב.
ישנן מלאכות ששווה לעשות לאט ולהנות בסופן ממנה מושלמת.
המתכון הזה עושה שימוש באורז מסוג ארבוריו שמיועד לריזוטו והוא שומר על מרקם אל דנטה בסופו.
ריזוטו פטריות
קלאסיקה איטלקית
חומרים:
25 גרם חמאה
1 בצל שאלוט קצוץ דק
1 כוס פטריות (מכל סוג) חתוכות גס
½ כוס פטריות חתוכות דק
½ כוס יין לבן
½ 1 כפיות מלח דק
קורט פלפל שחור גרוס טרי
750-1000 ליטר ציר ירקות
לפני ההגשה
כף חמאה
¼ כוס פרמזן
מחית כמהין
פרמג’אנו רג’יאנו 12 חודש
ריזוטו ארבוריו
אופן ההכנה:
- במחבת בינונית ממיסים את החמאה ומוסיפים את בצלי השאלוט.
- כשהבצלים שקופים מוסיפים את הפטריות החתוכות גס ומקפיצים עד שהן מאבדות מנפחן.
- מוסיפים את הפטריות הקצוצות דק ומקפיצים עוד כ 2 דקות.
- יוצקים את היין הלבן למחבת ומביאים לרתיחה עד שאדי האלכוהול מתנדפים (3 דקות לערך). מתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים את האורז ומערבבים היטב. כשנוזלי היין מצטמצמים לגמרי מתחילים להוסיף את הציר החם- בכל פעם חצי כוס. מבשלים את האורז עם הציר עד שהנוזלים נספגים ואז מוסיפים עוד חצי כוס. התהליך כולו לוקחת בסביבות 25 דקות.
- כשהריזוטו רך אך מעט אל דנטה מפסיקים להוסיף נוזלים. בשלב זה מוסיפים כף חמאה, כפית מחית כמהין ופרמזן מגורד ומערבבים. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.
- מגישים עם פרמזן מגורד.
דרגת קושי: בינוני
מספר סועדים: 3
חומרים:
25 גרם חמאה
1 בצל שאלוט קצוץ דק
1 כוס פטריות (מכל סוג) חתוכות גס
½ כוס פטריות חתוכות דק
½ כוס יין לבן
½ 1 כפיות מלח דק
קורט פלפל שחור גרוס טרי
750-1000 ליטר ציר ירקות
לפני ההגשה
כף חמאה
¼ כוס פרמזן
מחית כמהין
פרמג’אנו רג’יאנו 12 חודש
ריזוטו ארבוריו
הכנת ריזוטו אינה משימה מסובכת אך היא דורשת סבלנות ותשומת לב.
ישנן מלאכות ששווה לעשות לאט ולהנות בסופן ממנה מושלמת.
המתכון הזה עושה שימוש באורז מסוג ארבוריו שמיועד לריזוטו והוא שומר על מרקם אל דנטה בסופו.
אופן ההכנה:
- במחבת בינונית ממיסים את החמאה ומוסיפים את בצלי השאלוט.
- כשהבצלים שקופים מוסיפים את הפטריות החתוכות גס ומקפיצים עד שהן מאבדות מנפחן.
- מוסיפים את הפטריות הקצוצות דק ומקפיצים עוד כ 2 דקות.
- יוצקים את היין הלבן למחבת ומביאים לרתיחה עד שאדי האלכוהול מתנדפים (3 דקות לערך). מתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים את האורז ומערבבים היטב. כשנוזלי היין מצטמצמים לגמרי מתחילים להוסיף את הציר החם- בכל פעם חצי כוס. מבשלים את האורז עם הציר עד שהנוזלים נספגים ואז מוסיפים עוד חצי כוס. התהליך כולו לוקחת בסביבות 25 דקות.
- כשהריזוטו רך אך מעט אל דנטה מפסיקים להוסיף נוזלים. בשלב זה מוסיפים כף חמאה, כפית מחית כמהין ופרמזן מגורד ומערבבים. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.
- מגישים עם פרמזן מגורד.