רוטב קלאסי ואהוב במיוחד. מתכון זה עשיר בירקות שנטמעים לחלוטין במהלך הבישול ומעשירים אותו בטעם עמוק.
רוטב הבולונז מתאים לאכילה עם מגוון גדול של צורות פסטה אבל הרדיאטורי ״תופס״ היטב את הרוטב הגס והופך כל ביס לעשיר בטעם ובמרקם.
פסטה בולונז
תבשיל בקר ורוטב עגבניות עשיר
חומרים:
700 גרם בשר בקר טחון
1 גזר בינוני חתוך גס
1 בצל בינוני חתוך לרבעים
3 שיני שום
3 מקלות סלרי ללא עלים
3 כפות רסק עגבניות Mutti Concentrato
1 בקבוק (700 מ״ל) מחית עגבניות Mutti Passata
2 עלי דפנה
מלח/פלפל שחור לפי הטעם
מחית עגבניות (PASSATA)
רדיאטורי LM
אופן ההכנה:
- מכניסים למעבד מזון גזר, בצל, סלרי ושום וטוחנים בפולסים קצרים עד שהם קצוצים דק. ניתן גם לקצוץ את הירקות לקוביות קטנות.
- בסיר בינוני או במחבת עמוקה מחממים שמן זית ומטגנים את הירקות כ- 5 דקות עד שהם מתרככים.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים על אש גבוהה עד שהבשר משנה את צבעו ומרקמו פירורי. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים. מוסיפים את העגבניות ועלי הדפנה. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים על האש נמוכה מאוד למשך שעה לפחות. אפשר גם שעתיים יותר אם יש זמן.
- בסמוך להגשה, מבשלים פסטה ע״פ הוראות ההכנה עד למרקם אל דנטה.
- מסננים את הפסטה ומעבירים לסיר עם הרוטב. מערבבים ומבשלים יחד כ- 5 דקות על שהרוטב עוטף את הפסטה.
אם רוצים להפתיע
מוסיפים ⅓ כוס יין אדום לרוטב בשלב טיגון הבשר. אדי האלכוהול יתנדפו והטעם העמוק של היין יעשיר את הרוטב.
דרגת קושי: קל
מספר סועדים: 4-5
חומרים:
700 גרם בשר בקר טחון
1 גזר בינוני חתוך גס
1 בצל בינוני חתוך לרבעים
3 שיני שום
3 מקלות סלרי ללא עלים
3 כפות רסק עגבניות Mutti Concentrato
1 בקבוק (700 מ״ל) מחית עגבניות Mutti Passata
2 עלי דפנה
מלח/פלפל שחור לפי הטעם
מחית עגבניות (PASSATA)
רדיאטורי LM
רוטב קלאסי ואהוב במיוחד. מתכון זה עשיר בירקות שנטמעים לחלוטין במהלך הבישול ומעשירים אותו בטעם עמוק.
רוטב הבולונז מתאים לאכילה עם מגוון גדול של צורות פסטה אבל הרדיאטורי ״תופס״ היטב את הרוטב הגס והופך כל ביס לעשיר בטעם ובמרקם.
פסטה בולונז
אופן ההכנה:
- מכניסים למעבד מזון גזר, בצל, סלרי ושום וטוחנים בפולסים קצרים עד שהם קצוצים דק. ניתן גם לקצוץ את הירקות לקוביות קטנות.
- בסיר בינוני או במחבת עמוקה מחממים שמן זית ומטגנים את הירקות כ- 5 דקות עד שהם מתרככים.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים על אש גבוהה עד שהבשר משנה את צבעו ומרקמו פירורי. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים. מוסיפים את העגבניות ועלי הדפנה. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים על האש נמוכה מאוד למשך שעה לפחות. אפשר גם שעתיים יותר אם יש זמן.
- בסמוך להגשה, מבשלים פסטה ע״פ הוראות ההכנה עד למרקם אל דנטה.
- מסננים את הפסטה ומעבירים לסיר עם הרוטב. מערבבים ומבשלים יחד כ- 5 דקות על שהרוטב עוטף את הפסטה.
אם רוצים להפתיע
מוסיפים ⅓ כוס יין אדום לרוטב בשלב טיגון הבשר. אדי האלכוהול יתנדפו והטעם העמוק של היין יעשיר את הרוטב.