עוף ברוטב חמוץ מתוק

מנה נוסטלגית בטעם סיני אמיתי

זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול

7 דקות

דרגת קושי

קל

מנה נוסטלגית ומוכרת מהסעדות סיניות של שנות ה 90.

רוטב מוכן להכנת המנה בגרסה עדכנית יותר, מתוקה פחות ועם טעם סיני אמיתי. ניתן להכין עם עוף או טופו.

 

עוף ברוטב חמוץ מתוק

מנה נוסטלגית בטעם סיני אמיתי

חומרים:

 

200 גרם חזה עוף חתוך לקוביות

1 כף סויה בהירה LKK

1 כף קורנפלור

1 כף שמן

1 שן שום פרוסה

2-3 פרוסות פלפל צ'ילי אדום

½ עגבניה חתוכה גס

½ פלפל אדום חתוך לקוביות

2-3 כפות קוביות אננס 

½ בצל חתוך גס

1  LKK שקית (60 גרם) רוטב למוקפץ חמוץ מתוק 

1 כף קטשופ (לא חובה)

להגשה: בצל ירוק פרוס דק

רוטב למוקפץ חמוץ מתוק

רוטב סויה בהיר

אופן ההכנה:

אופן ההכנה:

  1. בקערה קטנה מערבבים את נתחי העוף עם סויה וקורנפלור. בינתיים מארגנים את יתר המרכיבים שיהיו זמינים ומוכנים להקפצה.
  2. מחממים ווק על אש גבוהה מאוד. מוסיפים שמן לווק החם ולאחר מספר שניות את נתחי העוף. מקפיצים עד שהם משנים את צבעם ומקבלים גוון זהוב.
  3. מוסיפים לווק- שום וצ׳ילי ומקפיצים. מוסיפים עגבניות, פלפלים, בצל ואננס ומקפיצים כדקה.
  4. יוצקים את הרוטב לווק ומוסיפים כף קטשופ. מקפיצים הכל יחד כ- 2 דקות.
  5. מגישים עם חופן בצל ירוק לצד אורז.

 

דרגת קושי: קל

מספר סועדים: 2-3

חומרים:

 

200 גרם חזה עוף חתוך לקוביות

1 כף סויה בהירה LKK

1 כף קורנפלור

1 כף שמן

1 שן שום פרוסה

2-3 פרוסות פלפל צ'ילי אדום

½ עגבניה חתוכה גס

½ פלפל אדום חתוך לקוביות

2-3 כפות קוביות אננס 

½ בצל חתוך גס

1  LKK שקית (60 גרם) רוטב למוקפץ חמוץ מתוק 

1 כף קטשופ (לא חובה)

להגשה: בצל ירוק פרוס דק

רוטב למוקפץ חמוץ מתוק

רוטב סויה בהיר

מנה נוסטלגית ומוכרת מהסעדות סיניות של שנות ה 90.

רוטב מוכן להכנת המנה בגרסה עדכנית יותר, מתוקה פחות ועם טעם סיני אמיתי. ניתן להכין עם עוף או טופו.

 

אופן ההכנה:

אופן ההכנה:

  1. בקערה קטנה מערבבים את נתחי העוף עם סויה וקורנפלור. בינתיים מארגנים את יתר המרכיבים שיהיו זמינים ומוכנים להקפצה.
  2. מחממים ווק על אש גבוהה מאוד. מוסיפים שמן לווק החם ולאחר מספר שניות את נתחי העוף. מקפיצים עד שהם משנים את צבעם ומקבלים גוון זהוב.
  3. מוסיפים לווק- שום וצ׳ילי ומקפיצים. מוסיפים עגבניות, פלפלים, בצל ואננס ומקפיצים כדקה.
  4. יוצקים את הרוטב לווק ומוסיפים כף קטשופ. מקפיצים הכל יחד כ- 2 דקות.
  5. מגישים עם חופן בצל ירוק לצד אורז.

 

מתכונים נוספים שיעניינו אותך

עם פטריות וקייל

ברוטב מתוק חריף

ברוטב סויה ודבש

ברוטב עגבניות ושום

מוקפץ סיני אמיתי

עגבניות איטלקיות עם תבלינים ישראלים