חברת וייס הצרפתית הוקמה בשנת 1882 על ידי יוג'ין וייס והתמקמה בסיינט אטיין שבצרפת, שם נמצאת עד היום. בחברה מיוצרים 25 סוגי שוקולד ו13 סוגים של מחיות פרלין וז'אנדויה על פי מתכונים אותנטיים בשיטות ארטיזנל קלאסיות קפדניות ביותר.

ראשיתו של תהליך ייצור השוקולד היא בחירת הפולים המשובחים ביותר, וייס בוחרים להשתמש בפולי קקאו מובחרים המגיעים מתשעה מקורות שונים  כגון: ויאטנם, ונצואלה, מדגסקאר, אקוודור; עובדה התורמת להיצע טעמים וארומות רחב. הפולים מטופלים במפעל בטכניקת קלייה מדויקת השומרת על טעמו המקורי של פול הקקאו. 

בהמשך התהליך דואגים ליצירת תכונותיו וטעמיו השונים של השוקולד ע"י יצירת תערובות ייחודיות וטיפול עדין וארוך יחסית בחומר הגלם לשימור טעמו ואיכויותיו.

יחד עם השמירה על המסורת בשיטות העבודה, מקפידים בוייס לעדכן ולחדש את מגוון המוצרים; שוקולדים בעלי טעמי פירות אדומים, קוקוס, ואגוזים שונים. ארומת עישון ותבלינים.

חברת וייס ידועה במחיות הפראלין. לשם כך נבחרים אגוזי הלוז הטובים ביותר באיטליה והשקדים האיכותיים ביותר מספרד. תהליך ייצור הפראלין במפעל עובד על פי שיטה עתיקה ומסורתית הנעשית ביד אדם, בה ישנו דגש על קרמליזציה וקלייה מדויקים, תהליך המשמר את הארומה הטבעית של האגוז, ומעניק לתוצר הסופי את טעמו הייחודי. וייס מייצרים מחיות פראלין בשלוש טקסטורות שונות, מהחלקה ביותר לקראנצ'ית וגסה.