חברת דה צ׳קו, החברה המובילה לייצור פסטה באיטליה, נוסדה בשנת 1886 על בסיסה של טחנת קמח מסורתית בכפר קטן ליד מיאלה שם טחן על אבני ריחיים דון ניקולה דה צ׳קו את הקמח שנודע כקמח הטוב ביותר בכל האיזור.
במגוון המוצרים המיוצרים ע"י דה צ׳קו ניתן למצוא מאות צורות שונות של פסטה מחיטת דורום, פסטת ביצים, שמני זית, קמחים, רטבים מוצרים אורגניים ועוד. הליך הייצור במפעל הינו קפדני ביותר ונעשה כולו במתקנים ייחודיים באתר החברה.

תהליך הייצור בחברת דה צ׳קו בנוי לפי מודל מסודר הממחיש את עקרונות החברה:
מתחיל בבחירת חיטת הדורום האיכותית (אין כלל שימוש בחיטה רגילה) דרך הטחינה הנעשית בהקפדה על עובי טחינה גבוה יחסית בהתאם לשיטות, ערבוב חיטת הדורום הטחונה במי מעיין זכים מן המעיין הפרטי של החברה, שימוש בשיטת ייבוש איטית (בין 18 ל-36 שעות) ובחום נמוך מ-65c במתקנים מיוחדים המדמים ייבוש מסורתי תחת קרני השמש. לאחר יישום שיטת ייבוש זו מתקבלת פסטה בהירה מאוד (בניגוד לפסטות אחרות אשר בתהליכי ייבוש קצרים ואינטנסיביים יותר "נאפות" יתר על המידה ומקבלות צבע צהוב כהה). כל אלה יוצרים פסטה איכותית המתבשלת באופן שווה לאורך כל תהליך הבישול, משתלבת היטב בכל רוטב ומעניקה לסועדים חווית אל-דנטה מושלמת.

כל מגוון הפסטה של דה צ׳קו כשר בהשגחת KF ובאישור הרבנות הראשית לישראל
שמני הזית של דה צ׳קו כשרים בהשגחת OU ובאישור הרבנות הראשית לישראל