קולי- מחיות פרי מצוננות

של חברת פונטייה

חברת Ponthier ממוקמת במחוז לימוזין שבצרפת. החברה הוקמה ב 1946 ע״י אנדריי פונטייה ואשתו אשר החלו את דרכם בגידול תפוחים ופירות יער. באמצע שנות ה 80 החלו לפתח שיטות חדשניות להקפאת פירות ושימורם. בשנת 1993 הושקו מחיות פרי קפואות שזכו להצלחה עולמית בזכות איכותן יוצאת הדופן והן משמשות היום שפים וקונדיטורים בכל העולם.

לפני מספר שנים התחלנו ביבוא מגוון גדול מאוד של מחיות פרי קפואות אשר נמצאות היום בשימוש נרחב מאוד בגלידריות וקונדיטוריות ברחבים הארץ.

אנו שמחים להרחיב את היצע המוצרים של חברת Ponthier ולהציע ללקוחותינו מוצר חדש - מחיות פרי מצוננות מסדרת Coulis.

המחיות בעלות 80% פרי ועד 20% סוכר קנים (לעומת המחיות הקפואות המכילות 90% פרי ו 10% סוכר ). אחוז נמוך של סוכר מאפשר שימור הטעם הטבעי של הפירות.

Ponthier מקפידה לבחור פירות מסוימים המתאפיינים בטעם עז והקטיף מתבצע בשיא העונה בלבד ומשמש את החברה למשך שנה שלמה. ‬הטיפול‭ ‬בפירות‭ ‬נעשה‭ ‬לפי‭ ‬הצורך:  ‬קילוף‭, ‬גלעון, ‬ריסוק‭ ‬וקירור‭ ‬ברמת‭ ‬הבריקס‭ ‬הנכונה‭ ‬לכל‭ ‬סוג,‭ ‬כדי‭ ‬שיישמרו‭ ‬במצב‭ ‬אופטימלי‭ ‬מבחינת‭ ‬טעם, צבע‭ ‬ומרקם. התהליך‭ ‬אינו‭ ‬כרוך‭ ‬בהוספת‭ ‬חומרי‭ ‬טעם, ‬צבעי‭ ‬מאכל‭ ‬או‭ ‬חומרי‭ ‬הסמכה‭ ‬וישנה‭ ‬שליטה‭ ‬מלאה‭ ‬על‭ ‬טמפרטורת‭ ‬הפסטור‭ ‬המתאימה‭ ‬לכל‭ ‬סוג‭ ‬של‭ ‬פרי. ‬המוצר‭ ‬המוגמר‭ ‬עובר‭ ‬בדיקות‭ ‬טעם‭ ‬קפדניות‭ ‬וכמו‭ ‬כן‭ ‬בדיקות‭ ‬הקשורות‭ ‬למרקם‭ ‬ולצבע‭. ‬כל מוצרי החברה כשרים.

ניתן להשתמש במחיות הפרי המצוננות למגוון גדול של מנות ומתכונים. הכנו לכם מספר רעיונות לשימושים שונים ומגוונים. האפשרויות הן אינסופיות, קינוחים, מאפים, קוקטיילים, קרטיבים ועוד ועוד....

 

קולי תות: מרקם חלק לחלוטין ומעט סמיך ללא מרירות ובעל טעם עשיר ומתיקות מאוזנת. השתמשנו בו כמו שהוא, ישירות מהאריזה על צלחת עם יוגורט וגרנולה.

 

 

קולי פירות טרופיים: כולל בתוכו פסיפלורה ובננה מאקוודור, מנגו ממרכז הודו, וליים מברזיל. שילוב זה מניב קולי מתוק עם חמיצות קלה וטעמים מובחנים של ארבעת הפירות. שילבנו את הקולי עם קינוח טפיוקה. חיבור נהדר בין חלב קוקוס לטעמים חמצמצים ומתוקים של הקולי.

 

 

קולי פטל: פירותיו נקטפים בסרביה במהלך חודשי הקיץ. הפרי גדל בגבהים של 600 עד 1000 מ״ר ולכן הוא בעל טעם עז וחמצמצות עדינה. קיפלנו את הקולי בעדינות לתוך קצפת, הנחנו בכוסות מרנג והוספנו מעל סלט קטן של תותים ושברי מרנג. קינוח מרשים ב 5 דקות!

 

 

קולי מנגו:  הודו ידועה באיכות הפירות שהיא מייצאת ובמיוחד בתחום המנגו. מתוך מאות זני מנגו Ponthier בחרו להשתמש בזן אלפונסו שהינו זן קטן, ללא סיבים ובעל מתיקות גבוהה. הכנו קוקטייל מנגו, וודקה ומעט עלי בזיליקום!! 

 

 

סדרת ה coulis מגיעה באריזות של 250 גר׳ המיועדות ללקוחות מוסדיים והן לצרכן הסופי ובקרוב יגיעו גם אריזות של 1 ק״ג לשוק המוסדי.

היתרון הגדול של המוצרים המצוננים על פני הקפואים הוא זמינות ונוחות השימוש, אין צורך בהפשרה וניתן להשתמש במוצר למשך 12 יום מרגע פתיחתו שכן הוא ארוז בצורה ידידותית ונוחה לשימוש בכמויות קטנות.