קפה קר

קלאסיקות וטרנדים

החום הגדול עוד לפנינו ולבטח יהיו רגעים בהם נרצה להצטנן במשקה קפה קר.

כמו כל תחום גם בתחום הקפה ישנם טרנדים שצצים בכל עונה ובכתבה הבאה נסקור את הקלאסיקות ואת הטרנדים של קפה קר.

 

תחום הקפה בכלל ואיתו גם תחום הקפה הקר עוברים בשנים האחרונות התפתחות בכל העולם. בתי קפה המתמחים בתערובות ייחודיות, שיטות חליטה מגוונות, וכמובן גם הכנה של מגוון משקאות קרים מבוססי אספרסו, חליטה קרה ועוד.

בארץ, התחום עדיין בחיתוליו ומה שניתן למצוא בכל בית קפה הוא קפה קר קלאסי המורכב מאספרסו, קרח וחלב או לחילופין מכונות אוטומטיות של ice coffee שברובן כלל לא עושים שימוש באספרסו ומסתפקים באבקות מוכנות המכילות הרבה מאוד סוכר.

תערובות הקפה המגוונות של קפה  Diemme  מאפשרות שימוש נרחב במגוון משקאות קרים השומרים על טעם קפה עז.

 

הקלאסיקות

 

 

Ice Coffee- עם קוביות קרח מאספרסו- המשקה המוכר והקלאסי שמורכב משוט של אספרסו, קוביות קרח על בסיס מים ומעט חלב קר. מומלץ להשתמש בפחית קפה טחון 250 גר' למקינטה / קפסולות / פולי קפה באריזות 250 גר' או קילו.

Affogato - משקה/קינוח איטלקי (בתרגום- טבע/טובע) קלאסי המורכב מאספרסו חם וגלידת וניל קרה. שילוב נהדר בין מרירות הקפה למתיקות הגלידה, בין חום וקור ובין מוצק לנוזל.  לאפוגטו אנו ממליצים להשתמש פחית קפה טחון 250 גר' למקינטה / קפסולות / פולי קפה באריזות 250 גר' או קילו.

כמה כללים שיהפכו את האפוגטו שלכם למושלם!

  • טעמי הגלידה המומלצים הם- וניל, שקדים/אגוזי לוז, ריבת חלב או קפה
  • גודל הכדור צריך להיות יחסית גדול כדי שלא ימס כולו במגע עם הקפה החם
  • על כל כדור גלידה מכינים אספרסו קצר.
  • מומלץ להקפיא את הכוס יחד עם הגלידה לפני מזיגת הקפה
  • אפשר להוסיף מעט אלכוהול למשקה- ויסקי, ברנדי, אמרטו, פרנג׳ליקו, ליקר קפה.

 

 

הטרנדיים

 

Cold brewלדעת רבים בעולם הקפה, שיטת החליטה הקרה מפיקה את הקפה הטוב ביותר. ישנם בתי קפה אשר נוהגים לתבל את תהליך החליטה עם טעמים נוספים כגון ג'ינג'ר, תפוז או וניל וקוקוס. ה- cold brew תפס תאוצה מטורפת בשנים האחרונות ברחבי העולם, בעיקר בלונדון וניו יורק. כל בית קפה ששם דגש על איכות הקפה שהוא מגיש מציע בקיץ ללקוחותיו גם מגוון חליטות cold brew. גם בארץ אפשר למצא מעט בתי קפה המציעים cold brew, אך עדיין מספרם נמוך.

 תהליך ההכנה ארוך מאוד, מים קרים מטפטפים בעדינות דרך פולי קפה גרוסים גס קפה למשך 18-24 שעות. התוצאה: קפה קר בעל טעם עמוק עם מנעד טעמים וארומות ייחודיות שאינן מצליחות לבוא לידי ביטוי בקפה חם שנחלט בלחץ. בתי קפה נוהגים להכין תמציות קפה בטעמים שונים אשר מוגשים ללקוח עם הרבה מאוד קרח ומעט חלב קר. 

ניתן להכין cold brew בבית בקלות רבה. טוחנים את פולי קפה Diemme לטקסטורה גסה, מעבירים את הקפה לקנקן ביחס של 1:8 מים לקפה. יוצקים מים בטמפ׳ החדר, מערבבים קלות מכסים ומשרים למשך 12-24 שעות במקרר. מסננים את התערובת ושומרים במקרר עד שבועיים.

הקפה המומלץ ביותר לחליטת cold brew קפה טחון  למקינטה או פולי קפה באריזות 250 גר' או קילו

 

Espresso tonic - משקה חדש שהפך במהרה לדבר הכי מדובר לקיץ הקרוב. שילוב בין שוט של אספרסו חם עם מי טוניק או ג׳ינג׳ר. נשמע מוזר? חובבי קפה מושבעים טוענים שזה חילול כבוד האספרסו אבל אם חושבים על המשקה כמרענן בימי קיץ לוהטים הוא בעצם מאוד טעים. המשקה נולד בתחרות הבריסטה העולמית  WBC בה המתחרים צריכים להמציא משקאות קפה חדשים וייחודיים, שילוב בין קפה ומי טוניק עשה לו כנפיים והגיע למספר בתי קפה בניו יורק וצבר פופולריות רבה. מומלץ להשתמש מנה של אספרסו קצר חם. פחית קפה טחון 250 גר' למקינטה / קפסולות / פולי קפה באריזות 250 גר' או קילו.

אופן ההכנה: ממלאים כוס גבוהה בקרח, מוסיפים מי טוניק לגובה ⅔ מהכוס ומוסיפים שוט של אספרסו קצר. ניתן להכין גם עם תערובת cold brew.

 

Caffè Shakerato - כשהטמפ׳ עולות ולאיטלקים מתחיל להיות חם מידי כדי ללגום אספרסו רגיל הם מכינים לעצמם shakerato. הרעיון הוא לקרר ולהכניס אוויר לתערובת האספרסו בלי לדלל אותה במים או קרח מומס. אופן ההכנה: ממלאים שייקר 5-8 קוביות קרח, מוסיפים ממתיק (מי סוכר או סירופ קרמל) ואז יוצקים שוט של אספרסו ומערבבים נמרצות. הקרח יקרר את הקפה לפני שהוא ימס לתוכו וכך מתקבל משקה אורירי וקר שמתאים במיוחד לקיץ. אנו ממליצים להשתמש פחית קפה טחון 250 גר' למקינטה / קפסולות / פולי קפה באריזות 250 גר' או קילו.