קפה דיאמה

חמישה פרמטרים להצלחה

קפה‭ ‬מלווה‭ ‬אותנו‭ ‬במהלך‭ ‬היום‭. ‬החל‭ ‬מכוס‭ ‬הקפה‭ ‬הפותחת‭ ‬את‭ ‬הבוקר‭ ‬ועד‭ ‬לגימת‭ ‬אספרסו‭ ‬קצר‭ ‬בסוף‭ ‬ארוחת‭ ‬הערב‭.‬ כוס‭ ‬הקפה‭ ‬שמגיעה‭ ‬אלינו‭ ‬עוברת‭ ‬לפני‭ ‬כן‭ ‬תהליך‭ ‬ארוך‭ ‬ומרתק‭ ‬אשר‭ ‬כל‭ ‬שלב‭ ‬בו‭ ‬נותן‭ ‬את‭ ‬חותמו‭ ‬לאותה‭ ‬לגימה‭ ‬חלומית‭.‬

לכוס‭ ‬הקפה‭ ‬המושלמת‭ ‬נתנו‭ ‬האיטלקים‭ ‬חמישה‭ ‬פרמטרים‭ ‬חשובים‭:‬

תערובת‭ ‬הקפה

באספרסו‭ ‬אנו‭ ‬נחפש‭ ‬להגיע‭ ‬לתערובת‭ ‬מאוזנת‭ ‬ועגולה‭ ‬אשר‭ ‬תשלב‭ ‬בתוכה‭ ‬זנים‭ ‬מאיזורים‭ ‬שונים אשר‭ ‬בתהליך‭ ‬הקלייה‭ ‬ישתלבו‭ ‬יחדיו‭ ‬ליצירת‭ ‬הטעמים‭, ‬הגוף‭ ‬ושייריי‭ ‬הטעם‭.‬

מטחנת‭ ‬הקפה

לטחינת‭ ‬הקפה‭ ‬חשיבות‭ ‬רבה‭. ‬עובי‭ ‬הטחינה‭ ‬של‭ ‬הקפה‭, ‬כמות‭ ‬הקפה‭ ‬בידית‭, ‬דחיסתו‭ ‬וכמובן‭ ‬סמיכות‭ ‬טחינת‭ ‬הקפה‭ ‬לחליטה‭ ‬שלו‭- ‬כל‭ ‬אלו‭ ‬משפיעים‭ ‬על‭ ‬יצירת‭ ‬הלחץ‭, ‬החליטה‭ ‬והטעמים‭ ‬אשר‭ ‬נוציא‭ ‬בסופו‭ ‬של‭ ‬דבר‭ ‬אל‭ ‬הכוס‭.‬

מכונת‭ ‬הקפה

מכונת‭ ‬האספרסו‭ ‬אשר‭ ‬חולטת‭ ‬את‭ ‬הקפה‭ ‬בלחץ‭ ‬היא‭ ‬בעלת‭ ‬השפעה‭ ‬ישירה‭ ‬על‭ ‬איכותה‭ ‬של‭ ‬כוס‭ ‬הקפה‭ ‬הסופית‭. ‬הקפדה‭ ‬על‭ ‬מינונים‭, ‬תפעול‭ ‬נכון‭, ‬יעיל‭ ‬ומקצועי‭ ‬יוצרים‭ ‬חליטה‭ ‬מושלמת‭.‬

תחזוקה

בקשר‭ ‬ישיר‭ ‬למכונת‭ ‬הקפה‭, ‬תחזוקת‭ ‬הציוד‭ ‬מבחינת‭ ‬ניקיון‭, ‬וידוא‭ ‬הלחצים‭, ‬כיוון‭ ‬מתמיד‭ ‬של‭ ‬עובי‭ ‬הטחינה‭, ‬בדיקת‭ ‬המים‭ ‬ועוד‭ ‬שומרים‭ ‬על‭ ‬יכולת‭ ‬ציוד‭ ‬החליטה‭ ‬להגיע‭ ‬באופן‭ ‬עקבי‭ ‬לחליטת‭ ‬הקפה‭ ‬המושלמת‭.‬

הבריסטה

הראשון‭ ‬בין‭ ‬שווים‭ ‬הוא‭ ‬הגורם‭ ‬האנושי‭, ‬אשר‭ ‬נוגע‭ ‬בכל‭ ‬אחד‭ ‬מארבעת‭ ‬הפרמטרים‭ ‬הנוספים‭ - ‬יצירת‭ ‬ובחירת‭ ‬התערובת‭, ‬כיוון‭ ‬המטחנה‭, ‬הפעלת‭ ‬המכונה‭ ‬ותחזוקת‭ ‬ציוד‭ ‬החליטה‭ ‬הוא‭ ‬הגורם‭ ‬המכריע‭ ‬ביותר‭ ‬על‭ ‬כוס‭ ‬הקפה‭ ‬הסופית‭. ‬הבריסטה‭ (‬ברמן‭ ‬הקפה‭) ‬הוא‭ ‬מקצוע‭ ‬לכל‭ ‬דבר‭ ‬ועניין‭ ‬ולו‭ ‬תפקידים‭ ‬רבים‭ ‬וידע‭ ‬נרחב‭ ‬בו‭ ‬צריך‭ ‬לשלוט‭.‬
 


 

חמשת‭ ‬מרכיבי‭ ‬האיכות‭ ‬של‭ ‬רסטרטו

הבחירה בקפה דיימה הגיעה‭ ‬לאחר‭ ‬חיפוש‭ ‬אחרי‭ ‬טעם‭ ‬עגול‭ ‬אשר‭ ‬יתאים‭ ‬בטעמו‭ ‬לשותה‭ ‬הקפה‭ ‬הישראלי‭ ‬בשילוב‭ ‬חומרי‭ ‬גלם‭ ‬מהטובים‭ ‬ביותר‭ ‬שניתן‭ ‬למצוא‭ ‬בחוות‭ ‬גידול‭ ‬קפה‭ ‬בעולם‭. ‬כך‭ ‬הגענו‭ ‬לרמה‭ ‬הגבוהה‭ ‬ביותר‭ ‬מבחינת‭ ‬התערובת‭.‬ מטחנת‭ ‬הקפה‭ ‬החשובה‭ ‬מגיעה‭ ‬גם‭ ‬כן‭ ‬מאיטליה‭ ‬בדגמים‭ ‬שונים‭ ‬אשר‭ ‬שומרים‭ ‬על‭ ‬טמפרטורת‭ ‬הסכינים‭ ‬ועל‭ ‬עובי‭ ‬טחינה‭ ‬ומשקל‭ ‬מדוייקים‭.‬ מכונות‭ ‬הקפה‭ ‬הינן‭ ‬של‭ ‬חברת‭ ‬Vibiemme‭ ‬בעלת‭ ‬ראש‭ ‬E61‭ ‬מקורי‭ ‬לחליטת‭ ‬קפה‭ ‬בעלת‭ ‬מיצוי‭ ‬מקסימלי‭ ‬ושל‭ ‬חברת Victoria Arduino מהחברות‭ ‬הותיקות‭ ‬והמובילות‭ ‬בעולם‭ ‬למכונות‭ ‬קפה‭ ‬אשר‭ ‬מאמצת‭ ‬את‭ ‬אליפות‭ ‬הבריסטה‭ ‬העולמית‭- ‬WBC ‭.‬ תחזוקת‭ ‬הציוד‭ ‬נעשית‭ ‬על‭ ‬יד‭ ‬טכנאי‭ ‬החברה‭ ‬לעיתים‭ ‬תכופות‭ ‬בכדי‭ ‬לשמור‭ ‬על‭ ‬איכות‭ ‬הציוד‭ ‬וכתוצאה‭ ‬מכך‭ ‬על‭ ‬איכות‭ ‬כוס‭ ‬הקפה‭ ‬הסופית‭.‬

כל‭ ‬שנשאר‭ ‬הוא‭ ‬לוודא‭ ‬שהבריסטה‭ ‬ישלב‭ ‬את‭ ‬הכל‭ ‬לכוס‭ ‬קפה‭- ‬ כל‭ ‬בריסטה‭ ‬אשר‭ ‬עובד‭ ‬עם קפה דיימה עובר‭ ‬הדרכה‭ ‬והכשרה‭, ‬כדי‭ ‬להבטיח‭ ‬שכל‭ ‬חמשת‭ ‬המרכיבים‭ ‬יעבדו‭ ‬בשילוב‭ ‬אופטימלי‭ ‬ויפיקו‭ ‬את‭ ‬התוצאה‭ ‬הסופית‭ ‬של‭ ‬כוס קפה דיימה מושלמת‭!‬