ג׳לאטו

גלידה איטלקית טרייה

תחום הגלידה בארץ עבר שינוי גדול מאוד בעשור האחרון. ממדינה שהסתפקה בגלידה תעשייתית בלבד הפכנו למעצמת גלידה והיום כמעט בכל שכונה ניתן למצוא גלידרייה שמכינה במקום גלידת Gelato טרייה בכל יום. אנו מאמינים שכדי להגיע למוצר הטוב ביותר יש לשלב בין ידע בפיתוח מתכונים, חומרי גלם איכותיים וציוד מקצועי. את שלושתם אנו מספקים ללקוחותינו.

 

איך נולדה הגלידה?

לא ממש ברור איך נולדה מנת הגלידה הראשונה. תערובות של סיפורים ומיתולוגיות מספרות על קרח שהובא מההרים לפאלרמו שבסיציליה בתקופה הרומית. הקרח נשמר בתיבות גדולות במרתפים הקרים והוכנו ממנו מגוון קינוחים ששילבו פירות, דבש וקרח.

ב 1686 דייג מסיציליה בשם Procopio Cutò, היה הראשון שבנה מכונת גלידה והצליח להכין ולמכור אותה לקהל הרחב. באותם זמנים היה הקינוח מוכר גם בחברה הגבוהה וגם אצל העניים אך הקינוח לא קיבל את מרקם הגלידה כפי שהוא מוכר לנו היום. המכונה של Procopio Cutò הצליחה לערבב את הקרח והפירות תוך כדי הכנסת אוויר לתערובת וכך התקבל קינוח הגלידה הראשון. כאשר היגר Procopio Cutò לפריז הוא פתח שם קיוסק שהפך עם השנים לבית קפה ידוע בו נמכרת עד היום גלידה לציבור הרחב.

ה gelato האיטלקי המשיך להתפתח כשהמתכונים הולכים ומשתבחים עם כל דור, היו אלו האיטלקים שחשפו את שאר אירופה למעדן הקריר. משמעות המילה Gelato באיטלקית היא frozen אבל היום היא מייצגת סוג מסויים של גלידה.

 

מה ההבדל בין גלידה לGelato?

ההבדל נעוץ בעיקר במרקם הסופי של הגלידה ועוצמת הטעמים. כדי להשיג את המרקם הרך המאפיין גלידה איטלקית מכניסים פחות אוויר בשלב ההקפאה וכך נוצרת גלידה בעלת טקסטורה רכה, סמיכה ובעלת טעמים עזים. איטלקים מעדיפים להשתמש באחוז גדול יותר של חלב מאשר שמנת ולכן התוצאה הסופית היא בעלת פחות אחוזי שומן מגלידה האמריקאית. לבסוף, שמירת הגלידה בויטרינה נעשית בטמפ׳ גבוהה יותר כדי לשמר את המרקם הרך. הקפדה על טריות הגלידה ובחירת חומרי גלם איכותיים הן אבני היסוד של כל גלידריה איטלקית.הגלידריות הארטיזנליות בארץ מכינות היום רק גלידות בסגנון Gelato.

 

 

 

מגוון חומרי גלם

ביקור במפעל הגלידה של בוזה בקיבוץ סאסא שבצפון אפשר לנו לקבל הצצה לתהליכי הכנה של גלידה העושה שימוש  בחומרי הגלם הרבים שאנו מייבאים עבור לקוחותינו. בגלידה בוזה מקפידים על שימוש בחומרי הגלם הכי איכותיים שיש גם להכנת גלידה וגם למוצרים הנלווים כמו ציפוי שוקולד לבן ותבלינים (בתמונה) ועוגיות שוקולד צ׳יפס. כששאלנו את אדם זיו (ממקימי החברה) מה הטעם הנמכר והאהוב ביותר הוא ענה-  תמיד וניל!  יחד עם זאת, בוזה משקיעה זמן ומחשבה על פיתוח מתכונים ייחודיים שעושים שימוש במגוון הגדול של חומרי גלם שיש לנו להציע כמו למשל גלידת קרם אגוזי לוז שעושה שימוש במחית אגוזי לוז 100% של Nappi, גלידת שוקולד חלב ומלח ים עם שוקולד חלב קרמל של Weiss, ומבחר סורבטים על בסיס מחיות הפרי של Ponthier.

 

מחלקת הגלידה ברסטרטו ממשיכה להתרחב, אנו קשובים לצרכי לקוחותינו וממשיכים לחפש עבורם את המוצרים הטובים ביותר בתחום. כיום מחלקת הגלידה מציעה:

מעל 20 סוגי מחיות פרי קפואות תוצרת חברת Ponthier הצרפתית. מחיות אלו מאפשרות שימוש רב שנתי בכל סוגי הפירות תוך שמירה על אחידות בטעמים ובמחירים.

מגוון מחיות בטעמים שונים של החברות Fabbri ו Nappi האיטלקיות.

חומרי גלם להכנת בסיס לגלידה ויוגורט של חברת Fabbri.

מגוון שוקולדים וקקאו של חברת Weiss הצרפתית.

מגוון תוספות לגלידה מבית ,Nappi ,Fabbri ו Sosa

ציוד לגלידריות מבית Cattabriga ועגלות גלידה תוצרת Tekneitalia

 

 

ידע והדרכה

אנו מאמינים שידע נרחב והיכרות עמוקה עם חומרי הגלם שאנו מייבאים מאפשרים לנו לתת הדרכה והכוונה

בפיתוח מתכונים, ייעוץ לקראת הקמת עסק חדש וליווי שוטף וקבוע מול הלקוחות.

 

 

לדוגמא: גלידריה Cookeez הגיעו אל דביר, סוכן המכירות שלנו, עוד בשלב הרעיון. יחד הם עבדו במשך חודשים על פיתוח מתכונים שיתאימו במיוחד לקונספט החברה - סנדביץ עוגיות וגלידה. במהלך הניסיונות המטרה הייתה להגיע לאיזון המתיקות, פיתוח גלידה שאינה נמסה במהירות ובעלת מרקם רך וגמיש. מאז דביר מלווה את Cookeez בפיתוח טעמים חדשים על בסיס המתכונים הראשונים שיצרו יחד.

 

 

soft  serve ice cream

כמו הרבה מאוד המצאות גם הגלידה הרכה נולדה במקרה בארה״ב בשנות ה 30. במהלך נסיעה שגרתית עם משאית הגלידה של חברת Carvel היה לפתע פנצ׳ר בגלגל. טום, הבעלים עצר בחניון והחל למכור לעוברים ושבים את הגלידה שהחלה אט אט להנמס. הוא ביקש להתחבר לחשמל של החנות הסמוכה וכך במשך יומיים מכר את כל תכולת המשאית לעוברים ושבים. טום הסיק מהחוויה שהקהל אוהב גלידות בעלות מרקם רך ופתח באותה הנקודה את החנות הראשונה לממכר גלידות soft serve.

 

 

במשך שנים גלידה רכה הייתה מקושרת לגלידה אמריקאית זולה שנמכרה בדוכני מזון מהיר בטעמי וניל ושוקולד בלבד. כאשר תחום הgelato התפתח בארץ והמחוייבות לחומרי גלם איכותיים גדלה החלטנו לעשות ניסוי אצלנו במטבח החברה ולראות האם ניתן לייצר גלידה רכה מאותו בסיס שמיועד להכנת gelato. התוצאה הייתה מדהימה! מסעדות החלו לרכוש מכונות גלידה ולהגיש ללקוחות קינוח המבוסס על גלידה טרייה שהוכנה ממש ברגע ההזמנה! לדוגמא: מסעדת נאם התאילנדית מגישה קינוח של גלידת קוקוס טרייה עם רוטב מנגו, קוקוס ואננס טרי.

היום, אנו מספקים את הידע והתמיכה לצד חומרי הגלם הדרושים להכנת סורבה וגלידה soft serve שאינם נופלים בטעמיהם מ gelato ארטיזנלי.